Aktualno

DR. JURE BURIĆ UZ SVJETSKO ZLATO NAŠIH VATERPOLISTA: OPAMETI SE NARODE! – HVALA VAM NAŠI “VODENI HEROJI”!

Piše: Dr. Jure Burić

Zlato 2007, pa zlato 2017 i nakon sedam godina opet zlato!

Čudne su te sedmice – ima nešto u njima! Ima! Ali ima i u gradskim vlastima grada Zagreba kada ne žele prepoznati nešto što našu Domovinu čini ponosnom i o njoj svijetu glase pronosi. Treba biti nikakav domoljub, nikakav Hrvat, nikakav čovjek pa to ne prepoznati! E takvi su Možemovci i ostala gamad što danas Zagreb vode.

Važno je da su dan ranije galamili i prijetili na Markovom trgu i po Gornjemu gradu. To je njihov doseg i njihova jadna mogućnost. Nesposobni, nepravedni s napregnutim žilama na vratu, žuči u srcu i bez meda u ustima, jer im je i tamo samo žuč- gorčina i zbog onoga što ne znaju i umiju i onoga što neće i ne mogu!

Ne organizirati doček najboljima na Svijetu nije samo ne htijenje i ne znanje- to je njihov “curiculum”- njihov “plan i program”, njihov otisak duše i morala, njihova ravnodušnost prema svemu s prizvukom Hrvatske i domoljublja!

Još jedanput su pokazali čije su sluge i kome moraju vraćati duge(dugove), za mržnju Domovine koju nisu niti stvarali niti o njoj sanjali. Ona im je “nužno zlo” koju eto moraju trpjeti i pri tome omalovažavati. Mogu si misliti što bi bilo da su bili na vlasti u vrijeme slavlja Vatrenih prije nekoliko godina. Ma bilo bi opet dobro, jer je narod taj koji daje impuls i “štih” svemu, pa i slavlju. Doduše, vjerojatno bi bili u mišjim rupama u kojima danas nisu, ali bi uskoro mogli opet biti!

Opameti se narode, opametite se vi koji doma sjedite i čekate da netko drugi umjesto vas zaokruži imena na glasačkom listiću, a onaj postotak Tuđmanovih 25% posto koji ovu državu ne žele i ne vole- manjina su koja se samo može neuspješno na zadnje noge propinjati!

Hvala vam naši “vodeni heroji”, hvala na vašoj igri, vašoj požrtvovnosti, vašoj ljubavi za Domovinu Hrvatsku za koju vrijedi sve učiniti!!!

Jure Burić

Veljača, 2024.

Zanima nas Tvoje mišljenje!