Aktualno

KONCERT ZA MISIJE U TROGIRSKOJ KATEDRALI

Foto: Joško Herceg

Na Mali Uskrs, u nedjelju 24. travnja 2022., u katedrali sv. Lovre članovi HKZ-a MI  iz Trogira organizirali su već četvrti humanitarni koncert „Pomognimo misije“.

Na kocertu su sudjelovali Stefan Kokoškov, tenor HNK iz Splita, VIS Gloria s Kmana iz Splita te iz Trogira Ženska klapa Stivanja, VIS Sv. Lovre i Katedralni zbor mladih.

Program je vodila Klaudija Paljuca, voditeljica misijske sekcije pri zajednici HKZ-a MI. Ona je u uvodnom pozdravu istakla da je zadaća  misijske sekcije djelatno zauzimanje za misije i pomoć misionarima koji propovijedaju evanđelje onima koji nisu čuli za Krista i kršćanstvo te se brinu za siromašne, nemoćne, ovisne i životno ugrožene na svim stranama svijeta. Dodala je da su misijska područja izložena   mnogim nevoljama (glad, bolesti, nepismenost, izrabljivanje, nevjera), ali velikodušnošću misionara i njihovih dobročinitelja rastu u duhovnom i svakom drugom pogledu, a mi im na ovaj način želimo pomoći u njihovom radu.

Trogirski miovci su pripremili kolače za prodaju i neke misijske materijale i knjige te se od prodaje i milodara prikupilo 4.000 kuna što je proslijeđeno Papinskim misijskim djelima u Zagrebu. Koncert je oduševio nazočne posjetitelje koji su dugotrajnim pljeskom nagradili izvođače te su podržali i pohvalili trogirske miovce zbog organizacije koncerta. (V. S.)

Zanima nas Tvoje mišljenje!