Aktualno

SVEĆENICI IZ BIH PONOVNO U POLUFINALU EUROPSKOG PRVENSTVA

Albanski grad Skadar domaćin je, 16. po redu, Europskog prvenstva za svećenike u malom nogometu koje se igra od 5. do 9. veljače. Nakon prvog dana natjecanja koje je održano u utorak, 6. veljače svećenici iz BiH osigurali su prolaz u polufinale.

Europsko prvenstvo za svećenike otvoreno u poslijepodnevnim satima u ponedjeljak, 5. veljače kada su se prezbiteri iz 17 zemalja, njih oko 230, okupili u skadarskoj katedrali Sv. Stjepana Prvomučenika na sv. misi koju je predslavio nadbiskup metropolita skadarski mons. Angelo Massafra, OFM.

Drugi dan bio je rezerviran za odigravanja utakmica. Momčadi su bile podijeljene u pet skupina, a svećenici iz BiH bili su smješteni u prvoj zajedno s reprezentacijom Austrije i Bjelorusije. Nakon dvije pobjede (BiH-Austrija 7:0 i BiH-Bjelorusija 11:0) u četvrtfinalu snage su odmjerili s ekipom Slovačke koju su u zanimljivoj utakmici pobijedili s 3:2.

Organizatori su se potrudili te osigurali praćenje ovog događaja putem službene mrežne stranice https://futsalpriests.al gdje se mogu pronaći detaljne informacije vezane za reprezentacije i rezultate s ovoga prvenstva.

Vrijedi spomenuti kako svećeničku nogometnu reprezentaciju BiH pod trenerskim vodstvom Mate Neretljaka predstavljaju: fra Nikola Pejčin (župni vikar – Livno), don Dražen Kustura (župnik – Novo Sarajevo; glasnogovornik Vrhbosanske nadbiskupije), fra Ivica Tomas (župnik – Banbrdo), fra Nikica Tomas (HKM Krefeld), don Vladimir Pranjić (ekonom Vrhbosanske nadbiskupije), fra Mario Jelić (župnik – Ljubunčić), fra Bojan Martinović (župni vikar– Livno), fra Ivan Tučić (župnik – Bihać), don Stjepan Didak (župnik – Gradačac i Turić), fra Ivan Stanić (župni vikar – Tolisa), fra Jure Šekerija (župni vikar – Bugojno), don Josip Papak (ekonom Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa), don Ljubo Zadrić (profesor na KBF-u Sarajevo i fra Josip Tomas (župnik i gvardijan – Kreševo).

Srijeda, 7. veljače je slobodan dan što se tiče odigravanja utakmica te će sudionici provesti vrijeme u Tirani. Završnica će se odigrati u četvrtak, 8. veljače, a u polufinale su se uz BiH plasirale i: Hrvatska, Poljska i Rumunjska.

https://www.nedjelja.ba/hr/vijesti/svijet/svecenici-iz-bih-ponovno-u-polufinalu-europskog-prvenstva/32102

Zanima nas Tvoje mišljenje!