Aktualno

MARIN MILETIĆ: “ŽALOSTI MRŽNJA. TREBA GRADITI. RUŠITELJA IMA DOVOLJNO.”

ČITAJTE: WWW.NAROD.HR

Marina Miletića na društvenim mrežama vrijeđaju na račun njegove vjere, on im poručio: ‘Mi nastavljamo biti otvoreni, ljubimo čovjeka’

Foto: Hrvatsko nadzemlje

Vjeroučitelj i aktivist Marin Miletić izabran je na parlamentarnim izborima za zastupnika u Hrvatskom saboru. On se za svoj mandat izborio u 8. izbornoj jedinici gdje je jedini prošao kao kandidat Mosta te je dobio 4492 preferencijska glasa. Uz njega, u toj izbornoj jedinici za zastupnike su izabrani Peđa Grbin, Oleg Butković, Katarina Peović, Tulio Demetlika, Anton Kliman, Silvano Hrelja, Mirela Ahmetović, Marin Lerotić, Gari Capelli, Erik Fabijanić, Katarina Nemet, Ivan Kirin i Sanja Radolović.

Zbog toga što je vjeroučitelj, mnogi su na društvenoj mreži Twitter širili govor mržnje na njegov račun, uoči i nakon parlamentarnih izbora. U slučaju Miletića, na društvenim mrežama je vidljiv primjer mržnje prema katolicima te vrijeđanje kao metoda obračuna sa neistomišljenicima.

Tako je jedan korisnik, navodno profesor iz Gimnazije Andrija Mohorovičić, referirajući se na predizborni spot Marina Miletića i Mosta ustvrdio:

“Ajd u pi**u materinu da mi omiljenu kafatu imaju zgaditi katolibani s bakljama. Ovo vam nije trebalo”.

Miletić je reagirao na taj ispad poručivši:

“Žalosti isključivost. Žalosti mržnja. Žalosti netrpeljivost koju imaju određeni građani Rijeke prema nama kršćanima u istom tom gradu. Nema veze, mi nastavljamo biti otvoreni. Ljubimo čovjeka. proći će sve ono što je loše u sebi. Treba graditi. Rušitelja ima dovoljno”.

Nadalje, referirajući se na njegov intervju u kojem je kazao: “Činit ćemo sve što možemo da pomognemo našem narodu u BiH”, korisnik Karola M. je napisao: “Aje nemoj matere ti”, a ispod te objave nanizali su se komentari, između ostalih:

“Rekla je moja baba: – “Bože dragi virujen u te al ti se poserem u personal “”, te “Naj mi je ta pučka mudrost i anti-klerikalizam naših baba i dida ❤ na takvom jednom sam odgojen.”

“Noćas sam imao teške snove, u stvari noću moru. U novoj vladi ministar kulture Hasanbegović, ministar obrazovanja Marin Miletić, ministrica unutarnjih poslova Vedrana Spadoni, a ministrica demografije Željka Markić. Zato vodite računa za kog glasate u nedjelju.”

Novinar Indexa.hr Gordan Duhaček kazao je: “Ništa me na ovim izborima neće toliko razveseliti kao to da Marin Miletić ne uđe u Sabor.”

Podsjetimo, kada je Miletić najavio najavio ulazak u politiku u ožuku, bivši zastupnik SDP-a Bojan Glavašević je ocijenio: “Ljudi moji Marin Miletić najavio da ulazi u #politikahr, i to u MOST. To je kao da se pridružio ustašama ne 1945. nego 1947”.

Zanima nas Tvoje mišljenje!