Aktualno

KARLOVAC – JOSIPOVI UMJETNIČKI SUSRETI

 

O. Milan Loijć, župnik župe Presvetog Srca Isusova u Vrapču, doista je zanimljiv svećenik. Izvrstan i i zanimljiv sugovornik. Jednom prigodom ispriča nam i ovo: “Moja crkva  se nalazi u sklopu Psihijatrijske bolnice Vrapče. Nabavio ja nešto krunica da kupe oni koji dođu na nedjeljnu misu. Poslije mise iziđem kroz vrata a čovjek mi nudi krunice po popularnoj cijeni od 10 kn. Što sam mogao? Kupio sam nekoliko komada a ostalo ostavio svome župljaninu na prodaju!” Trebli smo i obećali zapis o njegovu pastoralu – nadam se “da ćemo to za života i napraviti”.

Vrijedi posjetiti ovu izložbu u Nacionalnom svetištu Sv. Josipa i podržati lijepe inicijative rektora msgr. Antuna Sentea, a ovom prigodom i našeg dragog vlč. Lojića!

***********

U sklopu „Conventus melici Iosephi” otvorena je 26. kolovoza izložba lazarista o. Milana Lojića u Galeriji „Martin Borković” u Karlovcu.

Karlovac, (IKA) – Drugi događaj Josipovih umjetničkih susreta „Conventus melici Iosephi” održan je u nedjelju 26. kolovoza u prostorima Nacionalnog svetišta svetog Josipa u Karlovcu. Susret je započeo misnim slavljem koje je predvodio o. Milan Lojić, CM, župnik Presvetog Srca Isusova u vrapčanskoj bolnici, u koncelebraciji s mons. Antunom Senteom, ml., župnikom i rektorom. Članovi župnog zbora mladih „Agape” svojom su pjesmom obogatili liturgiju. Slijedilo je otvaranje izložbe umjetničkih slika lazarista o. Milana Lojića u Galeriji „Martin Borković”. O slikama je govorio mons. Sente, te sam autor, dok je susret vodila Lorena Kasunić, umjetnička suradnica „Conventusa”.

Izložba će se moći razgledati nekoliko mjeseci te će biti dio duhovne i kulturne ponude Nacionalnog svetišta mnogim hodočasnicima koji rado hodočaste svetom Josipu u Karlovac.

Sljedeći umjetnički susret održat će se u srijedu 29. kolovoza u 21.30 sati a gost je župnik u Zaboku i pjesnik Marijan Culjak.

Zanima nas Tvoje mišljenje!