Aktualno

DOBRI ČOVJEK S LA VERNE – GLAZBENI TV-FILM

Zadnje  dvije godine Hrvatsko kazalište u Švicarskoj pripremalo je i sada u studenom 2023. završilo s gornjim naslovom glazbeni TV-film o sv. Franji i sv. Klaria u spomen ovogodišnje dvije 800-te obljetnice: potvrda Regule Franjevačkog reda od pape Honorija III. i prve božićne jaslice koje su po toj ideji Franje iz Assiza postale stalna pratilja slavlja Božića i božićnih sadržaja po cijelome svijetu.

Ovaj mjuzikl sadrži 16 glazbenih numera, koje izvode vodeći hrvatski glazbenici, a u njemu svoja umijeća pokazuje više od stotinu sudionika. Predstavlja i neke rijetko viđene scene i naglaske iz života sv. Franje i sv. Klare. Glazbene aranžmane potpisuju Stipica Kalogjera, Ivica Murat, Tino Moštak, Matej Mudrovčić, Dario Mihić  i Dražen Žanko, scenografiju Patrik Berić, kamere i montažu Zvonko i Matijas Knežević, tekst i glazbu u većini Šimun Šito Ćorić te režiju Boris Katich.

Glazbeni TV-film „DOBRI ČOVJEK S LA VERNE“ snimljen je i dobrotom niza švicarskih institucija u kantonu Solothurn kao što su: Roem.- kath. Synode des Kantons Solothurn, Kapuzinerkloster Olten, Frauenkloster Name Jesu, Kloster Visitation te župa St. Marien i St. Ursen-Kathedrale u gradu Solothurnu.

Film je objavljen i na DVD-u, a kako već svjedoči par švicarskih župa (u jednoj verziji je titlovan i na njemačkom jeziku), prikladan je za prikazivanje i vrlo dobro prihvaćen po zajednicama i župama, a eto može ga se vidjeti i na youtube-u.

 

 

prof. dr. sc. Božo Skoko

 

https://www.youtube.com/watch?v=PHl4f94OknI

 

 

 

Zanima nas Tvoje mišljenje!