Aktualno

“Verbum” na Međunarodnim danima katoličkog nakladništva u Vatikanu

Ovaj jedinstveni skup okupit će više od pedeset vodećih katoličkih nakladnika iz cijelog svijeta, među kojima će kao jedini hrvatski predstavnik biti i nakladnička kuća Verbum.

U Rimu će se od 26. do 29. lipnja, u organizaciji vatikanskoga Dikasterija za komunikacije, po prvi put održati Međunarodni dani katoličkog nakladništva, prenosi Bitno.net. Na skupu koji će trajati čak četiri dana predviđa se bogat program koji uključuje izlaganja, panel diskusije i razmjenu iskustava.

Međunarodne dane katoličkog nakladništva svojim izlaganjem otvorit će pročelnik Dikasterija za komunikacije mons. Paolo Ruffini, a svoje intervente imat će i odgovorni Vatikanske izdavačke kuće fra Giulio Cesareo, teolog isusovac pater Marko Ivan Rupnik, kao i Jean-Marie Montel, predsjednik Udruženja francuskih katoličkih medija i glavni vice direktor Bayard grupe.

Uz čitav niz drugih govornika i sudionika na panel raspravama svoja izlaganja imat će i predstavnici tvrtki Google i Amazon koji će govoriti o digitalnom izazovu za katoličke izdavače te o digitalnoj distribuciji sadržaja.

Na Međunarodnim danima katoličkog nakladništva sudjelovat će više od pedeset vodećih katoličkih nakladnika iz raznih zemalja, a među pozvanima je i nakladnička kuća Verbum, koja će biti jedini hrvatski predstavnik na tom skupu.

Svi izdavači koje će Vatikan okupiti u Rimu zadnjeg dana susreta zajednički će sudjelovati na svečanoj misi koju će na blagdan sv. Petra i Pavla predslaviti papa Franjo.

KT

Zanima nas Tvoje mišljenje!