Aktualno

Fra Mario Knezović nakon medijskih napisa o fra Bernardinu Sokolu

To su potpisi istih onih koji su stvarali Ovčare i stratišta u zadnjem ratu

Foto: Facebook

U župnoj crkvi na Kočerinu (Široki Brijeg) 6. listopada proslavljena je Sveta misa za poginule i stradale u ratovima za hrvatsku slobodu.

Okupljeni vjernici, koji su potpuno ispunili crkvu, prisjetili su se i ubijenih fratara iz župe, te ubijenih koji su bili na službi u župi. Misu je predvodio župnik fra Mario Knezović.

U koncelebraciji su bili fra Ante Penava, fra Miljenko Sojić i fra Valentin Vukoja, a misu je pjesmom animirala klapa “Grga” iz Posušja.

Iz župe u Kočerinu je samo u Drugome svjetskome ratu poginulo i stradalo 408 osoba. Uz njih ubijeni su fratri u župnoj kući, fra Valentin Zovko i fra Andrija Topić.

“Tako je lijepo svake godine ovdje doživjeti da ste vi neprijatelji zaborava, da ste vi oni koji čuvate u svojemu srcu i u memoriji svoje glave našu povijest” – istaknuo je na početku fra Mario Knezović te poručio:

“Ovakva misna slavlja su onaj trenutak ponavljanja događanja kada su pobožne žene išle na Isusov grob kako bi miomirisima otjerale zadah smrti i odale najdublje poštovanje nečijem životu. Taj miomiris večeras je vaš dolazak. Taj miomiris je naša želja da se molimo, bez ikakve euforije i frustracije, za naše drage poginule. Njih dosad popisanih 408.”

Izvor: www.narod.hr

Zanima nas Tvoje mišljenje!