Aktualno

XIX. MOLITVENI DAN ZA DOMOVINU NA BOBOVCU

www.nedjelja.ba

I ove godine Vrhbosanska nadbiskupija organizira, 24. listopada, uz smrtni dan kraljice Katarine Kosače-Kotromanić, molitvu za domovinu na kraljevskom gradu Bobovcu.

To je već 19. put kako se hodočasti na mjesto nacionalne, kulturne i vjerske povijesti. Ponovno će dijelom hodočašća biti i hrvatsko-katolička komponenta Oružanih snaga BiH i policije predvođena Vojnim ordinarijatom.

Mnogi koji su već sudjelovali znaju da vojna komponenta kreće od rijeke Bukovice na Bobovac moleći krunicu. Tko god može dobro je da se pridruži toj hodočasničkoj povorci.
U 9:30 sati je okupljanje kod rijeke Bukovice podno Bobovca, u 9:45 je polazak u procesiji i molitvi prema Bobovcu, a u 11 sati je euharistijsko slavlje nakon kojeg je tradicionalni ručak za nazočne: vojnički grah.

Pozivaju se svećenici koji će koncelebrirati da ponesu albu i štolu bijele boje.

„Potičem sve, koji će toga dana doći na Bobovac, da se pridržavaju svih epidemioloških mjera kako bi se spriječilo širenje koronavirusa. Radosno vas iščekujem na tom molitvenom susretu za domovinu, te vas srdačno pozdravljam i zazivam obilje Božjeg blagoslova“, poručio je u svom pozivu vrhbosanski nadbiskup metropolita Vinko kard. Puljić.

J.P., KT

Zanima nas Tvoje mišljenje!