Aktualno

PETI DOBROTVORNI KONCERT ZA MISIJE U TROGIRU

Na Mali Uskrs, u nedjelju 16. travnja 2023., u katedrali sv. Lovre članovi Hrvatskog katoličkog zbora-zajednice MI predvođeni misijskom sekcijom, organizirali su peti humanitarni koncert Pomognimo misije.

Zadaća misijske sekcije je djelatno zauzimanje za misije i pomoć misionarima koji propovijedaju evanđelje onima koji nisu čuli za Krista i kršćanstvo te se brinu za siromašne, nemoćne, ovisne i životno ugrožene na svim stranama svijeta. Misijska područja izložena su mnogim nevoljama (glad, bolesti, nepismenost, izrabljivanje, nevjera), ali velikodušnošću misionara i njihovih dobročinitelja rastu u duhovnom i svakom drugom pogledu, a mi im na ovaj način želimo pomoći u njihovom radu – kazala je na početku koncerta Klaudija Paljuca, voditeljica misijske sekcije.    

Miovci su priredili kolače za prodaju i misijske materijale te vrijedne knjige. Prikupljeni novac od 500 eura proslijeđen je Nacionalnom uredu papinskih misijskih djela u Zagrebu. Na koncertu su sudjelovali Zbor Mihovil iz Splita, Vokalisti trogirske katedrale, Katedralni zbor mladih i solisti Lea Sikić – sopranistica, Mihovil Peko – bariton i Hrvoje Ćuić – tenor.

Potvrdivši onu: Tko ne ljubi svoga brata koga vidi, ne može ljubiti Boga koga ne vidi, trogirski miovci su i ovaj put dokazali koliko su bitna mala djela koja se čine s puno ljubavi. Koncertu je nazočio veći broj vjernika koji su uživali u izvođenju duhovnih pjesama.

V. S.

 

Zanima nas Tvoje mišljenje!