Aktualno

MEMENTO MORI: SVI ĆEMO SE PO REDU POKOPATI…

I do cjepiva – preko reda!

Na portalu www.hrvatskonebo.org  objavljen je pod gornjim naslovom opsežan tekst o problemu cijepljenja. Donosimo dio teksta uz napomenu da shvatimo medijsku moć i moć različitih lobista. Nema više problema s onima koji se neće cijepiti nego je sada utrka za cjepivom i to postaje, nažalost, kamen razdora i znak statusne moći. No bez obzira na red ili ne-red cijepljenja ostaje neumitna činjenica da ćemo se svi barem po redu pokopati. 
“Nisu svi u Hrvatskoj „ludi“ za cijepljenjem. Naprotiv, jedni su u dvojbi o cjepivima, drugi se ne bi žurili, treći bi odgađali dokle mogu, a četvrti se ne bi ni za živu glavu cijepili cjepivima za koja još nitko ne može sa sigurnošću reći kakve sve učinke i posljedice za njihovo vlastito tijelo i dušu mogu ako ne odmah, a ono sljedećih mjeseci i godina.”, tumači autor  i zaključuje:

“Nitko načelno ne odobrava postizanje cilja preko reda ili mimo reda, zato što se time čini nepravda prema onima koji su uredno i strpljivo stajali u redu. No u praksi se takva metoda vazda prigodice primjenjivala. I dok ona ostaje na razini „statističke pogrješke“ ili ne prečeste iznimke, ne bismo se – ljudski gledano – trebali ljutiti ni žestiti. Pa tako ni zbog sadašnjih pojedinačnih takvih ekscesa sa cijepljenjem. Transeat! No ako takva metoda u primjeni učesta, ako od iznimke postane gotovo pravilom, ako se pretvori u „epidemiju“, osobito među ionako nepošteno povlaštenima, tada bi sva zvona morala zazvoniti na uzbunu. U penjanju po hrvatskoj društvenoj i državnoj ljestvici „preko reda“ ona je već dugo verificirana i faktički „legalizirana“. No zvona ili nisu zazvonila, ili su zvonila potiho, ili se većina koja čuje zvonjavu na nju debelokožno i ustrajno oglušuje, kao da se nje to ne tiče. Dokad?”

Zanima nas Tvoje mišljenje!