Aktualno

IN MEMORIAM: DR. NIKOLA BENKOVIĆ (1952. – 2022.)

Dr. Nikola Benković, naš dragi prijatelj i brat, pokopan je 18. siječnja na groblju Mirogoj. Sprovod su predvodili, pjesmom i zahvalnom riječju popratili oci konventualci sa Svetog Duha u Zagrebu. Donosimo i našu, tom prigodom izrečenu, poruku ožalošćenoj rodbini i prijateljima:

 

Poštovanoj gospođi Kseniji, obitelji Benković, rodbini i prijateljima, u trenutku odlaska prema Nebu, našega Nikole – Nikice, tužan pozdrav i duboka sućut. Poručuje to članstvo Hrvatskog katoličkog zbora „MI“, duhovnik i utemeljitelj vlč. Jozo Mario Tolj, uredništvo časopisa „MI“ s kojim je naš dragi Nikica stasao u život – bio je nekoć naš glavni i odgovorni urednik, iskren i beskompromisan branitelj u nevoljama mnogim. Bože, kojih li teških i mučnih, ali i blagoslovljenih vremena!

I ne samo on, kažu svjedoci, nego i cijela njegova časna obitelj – otac Zvonimir, majka Nada i brat Trpimir – vjerno je služila idealu: Bog, Crkva i Domovina. Dragi Benkovići na ovaj tužni dan, hvala Vam na svemu što ste i preko našeg Nikice učinili „Za Boga i Hrvatsku dragu!“

Dragi naš i poštovani naš Nikica – govorimo ti bratski kao živome jer vjerujemo da u Gospodinu jesi – tugujemo u nadi nad tvojim odrom – zvao si nas braćom – bratski ti zahvaljujemo što si kroz MI-Crkvu u malom, učio mnoge kako se rade mostovi između srca i duše. Bez tog spoja uzaludna bi bila borba naša… Imao si i jedno i drugo, a sve to je jačalo ljubav bez koje života ne bi bilo. Uz to bila je uvijek i vječna Hrvatska – lijepa u tvome Klanjcu gdje su joj spjevani vječni stihovi, svetoduškom Zagrebu, ali i svuda kuda joj se znamen spominje!

Dragi naš Nikica – neka te dočekaju anđeli! Bio si i neka si NAMA SVIMA NA ČAST! Golemim duhovnim pologom sve si nas zadužio i u srce nas dirnuo! Hvala ti na svakom trudu koji si utkao u naše zajedništvo.

Dragi Nikica, do kraja si bio za Boga i Hrvatsku, Crkva i za Crkvu, koja te danas preko nama dragih franjevaca konventualaca ispraća u bolji život. Krenulo je, brate, sve nas „prema gore“ – čekaj nas s osmijehom uz koji te pamtimo! Neka te s drhtajem koji potresa i naša srca primi draga zemlja mirogojska, zagrebačka i hrvatska! Sretan ti put prema Kralju Vjekova u kojemu sve živi!

 

 

Zanima nas Tvoje mišljenje!