Aktualno

HVALIMO TE, TROJEDINI BOŽE! BISKUP KRIŽIĆ O “UPITNOM” – BLAGO REČENO! – PISMU REDOVNICE

Napokon… Sjede tri tipa i guštaju. Vjetar lupa otvorenim prozorom…nitko ne ustaje…onda jedan hrabro: “Rodi li ga majka da zatvori ovaj prozor?” Istodobno propuh razbi sporni prozor… Tako i na “čudno” pismo netko dade odgovor… Prozor je već razbijen, ali valja sačuvati barem okvir!

Ipak se jedan našao – biskup Zdenko! Vrpoljili smo se tjednima ispred ekrana čitajući ovo (ne)ozbiljno s ozbiljna Portala – pismo hrvatske redovnice . Raspravljali o činjenicama u njemu, posebno mi kojima su redovnice kao obitelj!  Odrekli smo se, teškom mukom, komentara. Srećom, iskustvo nas i “iz rata s Indijancima” uči da treba čekati zoru i velika zvona. Poslije, duga razmišljanja zazvonilo je iz Gospića… Hvala, preuzvišeni Zdenko… A ON OVAKO – JASNO, BRATE, KAKO SE POŽELJETI MOŽE!

Dojam: tekst nam je … blago rečeno bacio sjenu … i percepciju redovništva, ženskog i muškog … “Saznali” smo nešto što nam nije bilo ni u mašti.  Malo “otrova” u gulaš dovoljno je da malenima pokvari tek i uništi želudac. Postoji stara mudrosnica: Što god izabereš, možeš pogriješiti! – odnosi se na redovništvo, celibat i brak. “Otrovane lokve” koje je opjevao Viktor Vida ovdje su, možda zgodne kao slika, ali čemu sve usmjeriti prema njima? Upitne stvari znaju već i djeca iz nove “VIRTUALNE GENERACIJE” po poganskim filmovima diljem svijeta,  pa dolijevanje tzv. duhovne realnosti – upitna smisla – je kao otvoren plamen na benzinskoj postaji..

 

                                                                          

Zanima nas Tvoje mišljenje!