Aktualno

Spomen crkva Našašća sv. Križa u Zrinu bit će blagoslovljena 14. rujna

ZRIN (IKA)

Sisački biskup Vlado Košić posjetio je u srijedu 21. kolovoza gradilište spomen-crkve Našašća sv. Križa u Zrinu kako bi se upoznao s izvedenim radovima koji su ušli u završnu fazu.

U pratnji ravnatelja Zaklade za gradnju crkve u Zrinu mons. Marka Cvitkušića, člana Zaklade Damira Borovčaka i izvođača radova Davora Vrbaneka, biskup se uvjerio da će do blagoslova crkve 14. rujna sve biti završeno.

Trenutačno se na crkvu nanosi fasada, a sljedećih dana dolazi na red krovni pokrov kao i uređenje unutrašnjosti. Pripremaju se i ploče s imenima 291 ubijenog Zrinjanina koje će biti postavljene na pročelju crkve, a akademski kipar Ivan Kujundžić izrađuje kameni oltar, ambon i svetohranište koji će u crkvu stići do blagoslova.

Misno slavlje i blagoslov crkve, na blagdan Uzvišenja sv. Križa, u subotu 14. rujna u 10.30 sati predvodit će zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić.

Svi koji žele pomoći u izgradnji crkve Našašća svetog Križa svoje darove mogu uplati na račun Zaklade za gradnju župne crkve Našašća sv. Križa u Zrinu, Trg bana Josipa Jelačića 9, Sisak, IBAN: HR5823400091510584938, SWIFT: PBZGHR2X.

www.ika.hr

Zanima nas Tvoje mišljenje!