Aktualno

HRVATSKO KATOLIČKO SVEUČILIŠTE: STUDIJ MEDICINE – IZVRSNO!

Lijepe vijesti dolaze nam s Hrvatskog katoličkog sveučilišta. Rektoru i svim njegovim suradnicima, časnoj Crkvi u Hrvata, iskreno zahvaljujemo, jer napokon, demokracija i ljudska potreba dobivaju satisfakciju. Studij medicine – izvrsno! Prigoda je to sjetiti se i posljednjeg Svećeničkog pastoralnog tjedna (2020.) na kojem je rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. Željko Tanjić imao zapaženo i stožerno predavanje. Koplje nije završilo u trnju! Pročitajte ovdje: https://miportal.hr/2020/01/29/dr-tanjic-bacanje-koplja-u-trnje-ili-putokaz-nove-evangelizacije/

Evo dijela vijesti s naše IKA-e o novom studiju medicine:

“Katolička sveučilišta diljem svijeta poznata su i po svojim studijima medicine. Po uzoru na najsuvremenije koncepcije sličnih studija u Europi i svijetu nastao je i studij Medicinskog fakulteta HKS-a. Studij nastoji u Hrvatsku uvesti inovativan sustav suvremene medicinske izobrazbe koja ustraje na razvijanju humanističkih aspekata medicine, skrbi usredotočenoj na bolesnike te društvenoj odgovornosti i ranom uvođenju studenata u kliničku nastavu.

Integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij Medicina traje šest godina. Studenti tijekom studija ostvaruju ukupno 360 ECTS bodova, a nakon završetka studija stječu akademski naziv doktor, odnosno doktorica medicine.

U prvu godinu planira se upisati do 43 studenata, od čega je upisna kvota za državljane Europske unije 40 studenata. Jedno je upisno mjesto predviđeno za strane državljane, jedno za pristupnike s pravom prednosti te jedno za Hrvate izvan Republike Hrvatske.”, javlja IKA.

Cijeli tekst pročitajte ovdje https://ika.hkm.hr/novosti/na-hks-u-zapocinje-izvodenje-studija-medicina/

Zanima nas Tvoje mišljenje!