Aktualno

DUHOVNA OBNOVA ZA VODSTVO HKZ „MI“ NA KRKU

U samostanu Gospe Karmelske u Krku, u petak i subotu 6. i 7. svibnja održana je duhovna obnova za vodstvo Hrvatskog katoličkog zbora MI. Dvodnevni program za gotovo dvadesetak sudionika, predvodio je o. Jakov Mamić, duhovnik i sveučilišni profesor, inače bivši generalni vikar Vojne biskupije i provincijal karmelićana.

Tema susreta bila je „Služenje zajednici – okrepa duha“.

O. Jakov je govorio o životu kao služenju, znakovima autentičnosti kršćanske egzistencije, te ulozi pojedinca u životu Crkve i suvremenog društva. Poseban naglasak je bio na očuvanju unutarnje slobode, odnosno oslobađanju čovjeka od svih ovozemaljskih navezanosti i oslobađanju čovjeka za nesebičnost, ali i oslobađanju Crkve od klerikalizma jer „služba nije vlast, već služenje“ – kako reče duhovnik. Svjedočenje vjere i služenje u obitelju, Crkvi i župi, radnom mjestu i na ulici – bez interesa, bila je središnja poruka tih duhovnih promišljanja, a sudionici su pozvani na upoznavanje sebe kroz dimenziju služenja, „listanje sebe u Božjoj prisutnosti“ te slušanje poruke govora Božjeg, odnosno otvorenost novostima Duha Svetoga…

U duhovnu obnovu bili su uključeni i predstavnici zajednice Nanovo rođeni, s kojima u suradnji MI organizira i provodi program formacije duhovnog utemeljenja vođenja, a koji predvodi dr.sc. Damir Jelić, član predsjedništva naše zajednice.

Zanima nas Tvoje mišljenje!