Aktualno

PRIJETNJA NOVIM “SARAJEVSKIM ATENTATOM”!? – HOĆE LI RH POZVATI VELEPOSLANIKA NA KONZULTACIJE ILI GA POVUĆI IZ BiH?

Kardinal Puljić pisao institucijama i Vatikanu kako mu je život ugrožen

Foto: AI

Nadbiskup vrhbosanski, kardinal Vinko Puljić pisao je državnim institucijama Bosne i Hercegovine u vezi s misom za ubijene na Bleiburgu koja bi se trebala služiti u Sarajevu 16. svibnja, tvrdeći da je ugrožena njegova sigurnost.

Kardinal Puljić je u svom dopisu istaknuo kako je njemu “ugrožen život, kao i općenito ovdašnjim katolicima”, a o svemu je upoznao i Vatikan, navodi portal Faktor.

BHRT-u je izvor iz jednog državnog ministarstva potvrdio da je kardinal, između ostalih, uputio pismo Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice.

Kako navode mediji, kardinal Puljić u svom dopisu ističe kako su “u javnosti posebno digli političku hajku i medijski linč gospoda iz Predsjedništva Bakir Izetbegović i Željko Komšić”.

– Ne ulazim u njihove motive jer nije moja nadležnost, ali su stvorili takvu klimu netrpeljivosti gdje je ugrožen i moj život i tolikih katolika radi ove klime koja je nastala – kazao je Puljić.

Puljić je u obraćanju bosanskohercegovačkim institucijama također naveo i to da mu je “žao što se s mrtvima manipulira u političke svrhe jer je slaviti misu za pokojne naša dužnost i obaveza”, prenio je ranije danas portal Faktor.

Naveo je i to da se crkva “ograđuje od takve klime” te se nada će institucije kojima se obratio “zaštititi vjernička prava i slobode i ne dati izmanipulirati u političke svrhe”.

Izvor: narod.hr/faktor.ba

Zanima nas Tvoje mišljenje!