Aktualno

Vrijedna donacija nogometaša Aničića Caritasu Mostar

Pandemija koronavirusa uvela je izvanredno funkcioniranje na svim područjima društvenoga djelovanja pa tako utječe i na rad Biskupijskoga caritasa Mostar. U ovom preozbiljnu vremenu Caritas se nastoji prilagoditi novim izazovima i odgovoriti na njih u skladu sa svojim mogućnostima, imajući u vidu osobe o kojima svakodnevno skrbi te ne iznevjeriti poslanje koje mu je samim imenom zadano: Caritas Christi urget nos – Ljubav nas Kristova potiče.  U izvanrednim okolnostima Caritas je uveo i novost u projekt Skrbi za stare i nemoćne. Naime, u sklopu ovoga projekta započela je aktivnost „Jelo na kotačima“. Svakodnevno djelatnici Caritasa dostavljaju 55 toplih obroka u domove starih, bolesnih i osamljenih osoba. Ovo je početna znamenka koja iz dana u dan raste, a tri skupine pokrivaju šire i uže područje Mostara i Čapljine.

Svjedoci smo velike solidarnosti koja je ovih dana izraženija nego inače. Brojne osobe iz javnoga života diljem svijeta odlučile su svojim dragovoljnim novčanim prilozima podržati rad bolnica, domova zdravlja i ostalih medicinskih ustanova koji skrbe o oboljelim osobama. Tako je najnoviju Caritasovu aktivnost „Jelo na kotačima“ podržao nogometaš Marin Aničić novčanim iznosom od 25.000 eura.

Nakon što je od svojih prijatelja iz Mostara doznao za „Jelo na kotačima“, kontaktirao je ravnatelja Caritasa don Željka Majića koji ga je upoznao s projektom ističući kako će donacija itekako podržati rad timova koji su ovih dana počeli dostavljati hranu u domove najugroženijih osoba u Hercegovini. „Svi će ovi ljudi i kada pandemija prođe ostati u stanju potrebe te će im ova vrsta Caritasove potpore možda biti jedina konkretna i redovita pomoć. Od srca zahvaljujemo ovomu mladom čovjeku, izvrsnu nogometašu iz Mostara, što je odlučio, upravo preko Caritasa, pomoći onima kojima je svakovrsna pomoć neophodna. Neka mu darežljivi Bog uzvrati stostruko“, istaknuo je u pismu zahvale ravnatelj Caritasa Mostar.

Marin Aničić, rođen u Mostaru 17. kolovoza 1989., profesionalni je nogometaš – centralni bek koji trenutačno igra u turskom klubu Süper Lig Konyaspor i u reprezentaciji Bosne i Hercegovine. Aničić je profesionalnu karijeru započeo u Zrinjskom, prije nego što se pridružio Astani 2014. Pet godina poslije prešao je u Konyaspor.

Svemogući Bog njemu, njegovoj obitelji i svima dobrotvorima ne samo Caritasa nego svakoga čovjeka u potrebi uzvratio obiljem svoje milosti. Na tu nakanu Caritasovi djelatnici svakoga dana prikazuju dvosatno klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom u kapelici sv. Stjepana prvomučenika i u slavlju sv. Mise svakoga petka.

D. Zelenika i A. Bender

Izvor: Crkva na kamenu

Vrijedna donacija nogometaša Aničića Caritasu Mostar

Zanima nas Tvoje mišljenje!