Aktualno

TRIBINA ZA MLADE U TROGIRU O MISIJSKOM POSLANJU CRKVE

Predavanje je održala nacionalna ravnateljica Papinskih misijskih djela (PMD) u Republici Hrvatskoj s. Ivana Margarin. Mladima je predstavila aktivnosti PMD-a. Govorila je i o potrebi misijskog djelovanja svakog pojedinog kršćanina.

„Nažalost, još ima dijelova svijeta koji nisu u doticaju s civilizacijom, a još manje s istinom o Isusu Kristu. Njima su poslani misionari i misionarke da bi ih upoznali s istinom evanđelja i pomogli u rješavanju siromaštva i obrazovanja. Misionari su poslanici i svjedoci vjere u Isusa Krista“, istaknula je s. Ivana.

Ponosni smo što i Crkva u Hrvata sudjeluje u tom misijskom poslanju sa 73 misionara i misionarki u 23 zemlje svijeta na četiri kontinenta.“

S. Ivana je govorila i o Djelu sv. djetinjstva, Djelu sv. Petra i Misijskoj zajednici. Pozvala je mlade da se još više uključe u misijsko poslanje te da rado mole za misije i čitaju misijski list – mjesečnik Radosna vijest koji izlazi već pedeset godina u Hrvatskoj i u BiH.

Među šezdesetak mladih bili su i članovi Hrvatskog katoličkog zbora „MI“ iz Trogira koji su poslije predavanja ostali u kraćem razgovoru s nacionalnom ravnateljicom.

Izvijestili su ju o djelovanju misijske sekcije njihove zajednice. Razgovarali su i o duhovnom pozivu. S. Ivana im je kazala da je bila vrlo dobra rukometašica u Karlovcu gdje je igrala za RK Dubovac, ali da ju je ljubav prema Isusu više privukla i tako je ostavila sport i krenula za Isusom što je oduševljava. Mladi su ostali oduševljeni njezinim svjedočenjem i cijelim susretom. Na kraju su napravili i zajedničku fotografiju.

Zanima nas Tvoje mišljenje!