Aktualno

OSMI HRVATSKI ŽRTVOSLOVNI KONGRES: UZ TEMU SMRTI I ŽRTVE, PROMIŠLJANJE O ŽIVOTU I DEMOGRAFIJI!

Osmi hrvatski žrtvoslovni kongres u s temom: „Totalitarizmi XX. stoljeća i njihove posljedice za hrvatski narod“, održat će se  8, 9 i 10. studenoga 2019. Program će započeti u petak, 8. studenoga u Sveučilišnom kampusu na zagrebačkom Borongaju, a domaćin sudionicima su Hrvatski studiji. Kongres će se nastavit sljedeća dva dana u Krapini.

U pozivnici koju potpisuje predsjednik Hrvatskoga žrtvoslovnoga društva, Ante Beljo, vidljivo je da će se tih dana znanost i stručnost, te golemi interes hrvatske javnosti usmjeriti prema ovoj monumentalnoj temi. Više uvaženih predavača progovoriti će i o mnogim, do sada malo poznatim temama u našoj javnosti, a radi se, uglavnom, o tužnim analizama i sintezama stradanja hrvatskoga naroda.

Pozornim promatračima zasigurno će upasti u oči i činjenica, zapravo svojevrsna paradigma, da će se skup otvoriti temom: „Novoosnovani Studij demografije i hrvatskoga iseljeništva na Hrvatskim studijima“, a tu važnu sveučilišnu disciplinu i ono što se njome želi postići, slušateljima će prezentirati pročelnik Hrvatskih studija prof. dr. Mario Grčević i nositelj kolegija doc. dr. Stjepan Šterc. Za naše čitatelje pozorno ćemo pratiti ova događanja i donositi najzanimljivije detalje i izlaganja, jer ova tema je, u intermezzu između blagdana Svih Svetih i vukovarskog stradanja, kao duhovni i znanstveni katalizator koji sve dobronamjerne ljude, osobito stručnjake potiče da vrednuju žrtvu i žrtve, ali da se istodobno okrenu problematici, kako zaliječiti rane i demografski obnoviti narod. (Nastavak slijedi)

Donosimo program Kongresa:

PROGRAM_OTVARANJE_8-Kongres-HŽD_8-studenoga-2019_AB

2.-i-3.-dan-Osmoga-hrvatskoga-žrtvoslovnoga-kongresa_AB

Zanima nas Tvoje mišljenje!