Aktualno

DAKLE, NA NAMA JE IZBOR…

Ako je sve ovo opomena, a tako se čini, nadam se da ćemo konačno shvatiti koliko smo krhki i ranjivi; kako čovjek ne može biti gospodar ni svoga, ni tuđih života, ma koliko povjerenja drugi u nas imali ili mi ovlasti nad njima, te da ne može biti gospodar Zemlje, ma kojim se god  titulama okitio i ma kakva politička ili ekonomska moć iza njega stajala.

Kad god se čovjek toliko bahato izdizao iznad drugih, iznad prirode i iznad Boga, kao bumerang mu je dolazila poruka o njegovoj krhkosti i ranjivosti…

Zato je vrijeme da shvatimo kako postoji neka viša svrha od onog na što gubimo vrijeme i za što se borimo. Vrijeme je da shvatimo kako postoji neka viša sila te da zapravo ne odlučujemo ni o čemu, a kamoli o svojim životima.

Događanja oko nas nam mogu pomoći da razlikujemo bitno od nebitnoga i shvatimo što je uistinu vrijedno i neprolazno.

A ako se stvarno želimo mijenjati onda nam treba više poniznosti i skrušenosti, otvorenosti, dobrote i istinske vjere. Treba nam više pouzdanja u Boga, ma koliko god u vremenu u kojem živimo to bilo nepopularno reći. No, makar Ga nijekali ili gurali sa strane, On nam redovito poručuje kako je živ i sveprisutan te kako se u svako vrijeme i nevrijeme možemo pouzdati u njegovu zaštitu, ako želimo.

Dakle, na nama je izbor – pouzdati se u vlastite snage, razne idole, vođe i prolazne gurue ili se prepustiti Onome koji ravna vjekovima.

Božo Skoko

Zanima nas Tvoje mišljenje!