Aktualno

GENERALI I ”POMILOVANJE”

Obraćamo se braniteljima, suborcima i veteranima slavnih hrvatskih postrojbi, ljudima koji su iznijeli teret Domovinskoga i obrambenog rata i udarili temelje nezavisne, slobodne i demokratske  Hrvatske države! Obraćamo se Hrvaticama i Hrvatima u Domovini  i onima razasutim diljem svijeta!

Obraćamo se i potpisnicima pisma, nekolicini naših kolega i generala, koje su uputili na Veliki petak, 15 travnja 2022. god., Predsjedniku Republike, sa zamolbom da pomiluje osuđenu dvojicu bivših, visokih dužnosnika,  pripadnika jugo – komunističke, kosovske i udbaške  službe koja je desetljećima nanosila zlo i ubijala hrvatske ljude u Hrvatskoj i inozemstvu, samo zato što su bili preteče hrvatskoga sna o samostalnoj Državi, koju smo mi, zahvaljujući  i njihovome mučeništvu i položenim životima, u pobjedonosnome ratu, našim Bljescima i Olujama ostvarili!

 

Svoju zamolbu opravdavaju  navodnim Perkovićevim i Mustačevim, velikim, obavještajnim i ratnim zaslugama, zaboravljajući pri tome da su osuđeni od strane njemačkoga suda na doživotni zatvor zbog zlodjela u razdoblju do 1990., dakle u službi bivše tvorevine zvane SFRJ. Za možebitne zasluge, kada su prešli na našu stranu (prije svega da zaštite sebe!!!), dobili su priznanja, odlikovanja i činove! Obojica su brigadiri HV!  Zanimljivo je i to da im, bez obzira  na to što su osuđeni na doživotni zatvor, nisu oduzeta odlikovanja  i činovi, a generalu Norcu, Glavašu i drugima jesu!  A i da ne spominjemo, da se nisu pisala pisma i tražila pomilovanja kada je u zatvoru, u neljudskim uvjetima,  umirao hrvatski general Đuro Brodarac, Tomislav Merčep i mnogi drugi branitelji čija sudbina i patnja očito nije zavrijedila pozornost ovako eminentnih potpisnika!

 

Jedan od potpisnika ovoga pisma, general Pavao Miljavac  insinuira u javnosti da je predsjednik Tuđman rekao da ” bez Perkovića ne bi bilo ni njega, ni HDZ-a, ni Hrvatske”!  Dakle, hoće se reći da je Perković, Kos i Udba zaslužnija za državu i od Tuđmana, i od branitelja i od hrvatskoga naroda!  Hoće se reći da su te  antihrvatske strukture i njihovi igrači kao što je osuđeni kosovsko- udbaški dvojac, naša prošlost, sadašnjost i budućnost! Svi mi, ispada tako, bili smo i jesmo njihove igračke, topovsko meso,  korisne budale, a ne snaga koja je pod vodstvom Franje Tuđmana dobila rat, oslobodila okupiranu zemlju i utemeljila Republiku Hrvatsku!  A Nobilo, Perkovićev odvjetnik  tvrdi  i ”zna” da je Tuđman živ da bi ih pomilovao a Šušak bi potpisao molbu za pomilovanjem! Na žalost, oni ga ne mogu demantirati, mrtvi su i bilo bi lijepo da ih ovaj poznati ”domoljub” pusti da počivaju u miru!

 

Ovakve se maliciozne, maligne i otrovne laži nisu izrekle ni čule  od 1990.god. do današnjega dana i ovoga pisma, koje je velikome dijelu  hrvatskoga naroda ojadilo sveto trodnevlje i proslavu Uskrsa! Dakle, nije se htjelo čekati s objavljivanjem da prođe Uskrs.  Kao da se htjelo da ne bude Uskrsa, da ne bude u hrvatskim ljudima prave radosti!  U svemu ovome vidimo tipično stare i prokušane kosovsko-udbaške metode! Vidimo projekt , specijalnu akciju, kojoj se može dati i kodno ime ”Pomilovanje” i poveznice s kosovskim i obavještajnim udarima  kojima smo bili izloženi početkom  Domovinskoga rata. Ovo pismo bačena je kost, koju su mnogi Hrvati

bili prisiljeni glodati za uskrsnim stolom.

 

 Neki se potpisnici, generali Ante Gotovina i Ljubo Ćesić Rojs opravdavaju milosrđem i opraštanjem…  Jadno je to opravdanje!   I milosrđe i opraštanje ne manifestira se na način  da potpišu nešto, što očito nisu dobro razumjeli, nešto što sije razdor i podjele u hrvatskome narodu! Ili možda nepovratno i tvrdoglavo misle da su dobro razumjeli…  I da se ne trebaju ispričati svima onima koje su ovim potpisima povrijedili!  Ukoliko, ne daj Bože, doista tako misle  onda vrijedi i za njih,  makar bili i zaslužni hrvatski generali, narodna poslovica: Sami pali, sami se ubili!

 

General bojnik Ivan Tolj

General bojnik Ivan Kapular

Andrija Hebrang, pričuvni general bojnik

General bojnik Žarko Tole

General bojnik Ivica Primorac

 

 

Zanima nas Tvoje mišljenje!