Aktualno

ČESTITKA PREDSJEDNIKA HKZ “MI”

Božić je blagdan nade! Isus dolazi u ovaj podijeljeni i posvađani svijet, opterećen bolestima i nepogodama, bezboštvom i licemjerstvom, da nam donese svjetlo i mir. Koliko god nam se vremena u kojima živimo činila izazovnima, jedini lijek i spasenje nam mogu doći jedino od Isusa.

Ako se Bog utjelovio, sišao na zemlju i postao čovjekom, jer mu je stalo do svakoga od nas, čemu bojazan od zla koje nas okružuje? Ako bez Božjeg znanja i dopuštenja ne pada nam ni dlaka s glave, čemu strah od prijetnji kojima svakodnevno svjedočimo? Može li tko od vas sebi brigama produžiti život barem i za jedan dan? (Mt, 6: 27)

Postoje vremena kad se događaju stvari koje često ne razumijemo. Ali, bez obzira na sve, znamo da smo djeca Božja i da nas On neizmjerno voli. Znamo da za sve nas ima jasan i siguran plan, koji nas vodi prema spasenju. A ako smo njegovi svjedoci i ako smo istinski kršćani, onda smo ljudi nade, koji se ne boje, ne oklijevaju i ne predaju… Uostalom nije li nam poručio: „Ta ja ću vam dati usta i mudrost kojoj se neće moći suprotstaviti niti oduprijeti nijedan vaš protivnik.“ (Lk, 21: 15).

Zato radujmo se Božiću, istinskom Svjetlu koje rastjeruje tamu. Pripremimo svoja srca i otvorimo ih za potrebe svojih bližnjih. Neka vam je sretan Božić!

 

prof.dr.sc. Božo Skoko

predsjednik HKZ MI

Zanima nas Tvoje mišljenje!