Aktualno

PROSLAVA 40. OBLJETNICE MISNIŠTVA U DUGOM RATU

U srijedu 15. svibnja 2024. u župnoj crkvi sv. Josipa u Dugom Ratu 40. obljetnicu misništva proslavili su šestorica svećenika splitsko-makarske nadbiskupije, koji su za svećenike zaređeni 1. srpnja 1984. u crkvi sv. Križa u Splitu po rukama nadbiskupa Frane Franića.

To su don Božo Ćubelić, župnik Dugog Rata; don Nikola Golemac, župnik Neorića; don Mate Lekić, župnik Tijarice i Kamenskog; don Ante Mateljan, župnik katedralne župe Uznesenja Marijina u Split; don Vinko Sanader, župnik trogirske župe sv. Lovre i don Jure Strujić, voditelj Hrvatske katoličke misije u Bielefeldu u Njemačkoj.

Slavljem svete mise zahvalili su Gospodinu za milost svećeničkog služenja kroz protekla četiri desetljeća, a u molitvi su se sjetili odgojitelja i profesora u sjemeništu i bogosloviji, župnika kojima su bili kapelani, kolega iz mladih dana kao i brižnih časnih sestara koje su im bile od pomoći. Pomolili su se i za svoje najbliže, žive i pokojne, kao i za svoje sadašnje župljane. U meditaciji na Isusovu velikosvećeničku molitvu podsjetili su se na svoja svećenička obećanja te kako je svećenička služba posredništvo između proslavljenoga Krista Spasitelja i ljudi, navještajem Božje riječi, sakramentima i služenjem. Radost u zajedništvu stola nastavili su s nadom da će im Gospodin podariti još mnogo blagoslovljenih susreta u godinama koje dolaze, u zdravlju i radosnom služenju Crkvi Kristovoj i svom hrvatskom narodu. (A.M)

Zanima nas Tvoje mišljenje!