Aktualno

ČESTITKA PREDSJEDNIKA HKZ-a MI TROGIRSKIM MIOVCIMA

U nedjelju 21. svibnja u župi sv. Lovre u Trogiru obilježena je osma obljetnica Hrvatskog katoličkog zbora (zajednice) MI. Svečanost je započela svetom misom koju je služio don Ivan Terze, predstojnik ureda za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije u koncelebraciji s don Vinkom Sanaderom, župnikom i duhovnikom miovaca. Slavlju su, uz domaće vjernike i miovce, sudjelovali i miovci iz Solina i Komina, te miovci iz Zagreba Mate Krajina i Filip Barišić te uzvanici među kojima je bio i Ante Sanader, potpredsjednik Hrvatskoga sabora, Blaženko Boban, župan Splitsko – dalmatinske županije, Ante Bilić, gradonačelnik Trogira.

Tom prigodom predsjednik HKZ “MI” Božo Skoko je uputio čestitku sljedećeg sadržaja:

 

Poštovani don Vinko,

Dragi miovci,

Uvaženi uzvanici,

od srca Vas pozdravljam: želim Vam mir, radost i blagoslov.

Neka nas i ova svečana proslava 8. obljetnice učvrsti u vjeri, nadi i ljubavi da uvijek istom snagom gradimo naše zajedništvo i u konkretnim okolnostima učinimo svoje za Boga, Crkvu i Domovinu.

Upravo ta tri načela su stožeri našeg identiteta i egzistencije, a kao miovci možemo im još pridodati razborit laički apostolat i plemenitu kršćansku kulturu.

Duhovna kuća koju gradimo na ovim načelima uprisutnjuje Božje Kraljevstvo među nama, Crkvu jača u autentičnosti, a domovini daje ljepotu i transcendentalni značaj.

Vremena su i teška i laka, kao i sva druga kroz našu povijest. Jasno je samo da srce počesto zna trpjeti da bi raslo. Ono se po trpljenu i nevolji stišće, ali po vjeri širi. I kad se čini da umiremo, mi se zapravo rađamo. Život nam je veliki učitelj. Polako, sasvim polako, učimo iz dana u dan da nas ruke Očeve drže i grle.

U zahvalnosti se radujte, sestre i braćo, čineći svoje „Za Boga i Hrvatsku dragu!“.

Dragi miovci, s Vama se raduje cijela naša Zajednica, a dostojno priznanje daje i mjesna Crkva u čije nam je ime povjerenik za mlade, naš dragi don Ivan Terze uprisutnio svetu euharistiju.

Dragi Mi-ovci budite glasnici nade, tamo gdje vas je Bog poslao – u školi, na fakultetu, na poslu, druženjima i rekreaciji… Širite kršćanski smisao i optimizam. Zarazite druge dobrotom i istinskom vjerom. Jedino tako ćemo imati smislene živote i sretniju Hrvatsku!

Čestitam Vam obljetnicu i u Kristu Pobjedniku ostajem uz Vas.

 

Predsjednik HKZ „MI“: Božo Skoko

Zanima nas Tvoje mišljenje!