Aktualno

TOMISLAV DEBELJAK – NEŠTO ZA ISPIT SAVJESTI!

https://net.hr/danas/hrvatska/objava-s-oglasne-ploce-u-splitskom-skveru-odjeknula-hrvatskom-vlasnik-div-grupe-povukao-premijerski-potez/

OBJAVA S OGLASNE PLOČE U SPLITSKOM ŠKVERU ODJEKNULA HRVATSKOM: Vlasnik DIV grupe povukao premijerski potez

U trgovačkim društvima u kojima je predsjednik Uprave te u društvima u kojima predstavlja skupštinu, Tomislav Debeljak dao je nalog da se u svrhu poboljšanja ukupne demografske situacije, očuvanja zaposleničkog kadra te privlačenja novih radnika provedu interne demografske mjere

Na oglasnim pločama Brodosplita, brodogradilišta u Splitu, osvanuo je nalog Tomislava Debeljaka, vlasnika DIV grupe, u čijem je vlasništvu i splitski škver, koji je odjeknuo daleko izvan tvorničkog kruga. Debeljak je, naime, izdao nalog za provođenje demografskih mjera i ostale korporativne smjernice DIV GRUPE.

Tekst tog naloga objavljenog i na Škveranki, mrežnoj stranici Brodosplita, prenosimo u cijelosti.

“Kao vlasnici DIV GRUPE, od početka svoga poslovanja naša obitelj se prema radnicima odnosila korektno i prijateljski. U svojih gotovo 50 godina poslovanja činili smo sve da bi se naši radnici osjećali članovima DIV obitelji. Nastojali smo pomoći svim našim zaposlenicima – kada god je to bilo potrebno. Budući da je u zadnjih 20 godina postojanja DIV GRUPA od pogona s 20 zaposlenih narasla i postala tvrtka koja zapošljava više od 3500 radnika, od kojih 3000 radi u Hrvatskoj, potpuno smo svjesni svoje uloge, kako u zajednici, a tako i odgovornosti za naše radnike i njihove obitelji.

POZNATI DEMOGRAF ZA NET.HR: ‘Umjesto da su u fokusu demografske politike, država kažnjava žene kad odu na porodiljni dopust’

Odgovornost za radnike i njihove obitelji

S obzirom na takve vrijednosti do kojih držimo i za koje se zalažemo, ne možemo samo pasivno promatrati i biti nijemi svjedoci sve učestalijeg odlaska naših sugrađana u inozemstvo. Iseljavaju nam se mladi ljudi u dobi za zasnivanje obitelji, što multiplicira postojeće negativne demografske trendove, znatno manji broj rođenih od broja umrlih. Djeca sadašnjih iseljenika rađat će se u tuđim zemljama, kod njih će raditi i puniti njihove umirovljeničke i zdravstvene fondove.

Zbog svega navedenog, smatramo da bi i poslodavci u skladu sa svojim mogućnostima trebali dati doprinos poboljšanju ukupne demografske slike. S obzirom na to da se pokazalo kako u nekim djelatnostima, nakon što najbolji radnici isele, dolazi do ozbiljnog smanjivanja poslovne aktivnosti i ostalih teškoća u poslovanju, smatramo to dugoročnom investicijom u bolju i sigurniju budućnost.

Nakon uspješnog završetka procesa restrukturiranja Brodosplita, ova je Vlada RH pozitivno valorizirala rezultate poslovanja DIV-a i izdala nam jamstva za izgradnju polarnog kruzera, te nas s tim i ostalim mjerama dovele u povoljno gospodarsko okruženja i učinila konkurentnim s ostalim brodogradilištima u EU-u. Stoga smo mi vlasnici DIV GRUPE odlučili formalno-pravno uvesti naše interne demografske mjere.

DEMOGRAFSKE MJERE PREDSJEDNICE: Smanjiti poreze, povećati neto plaću, riješiti ovrhe; ‘To je pitanje opstanka države i naroda’

Uvode interne demografske mjere

Slijedom toga u trgovačkim društvima u kojima sam predsjednik Uprave dajem nalog, a u društvima u kojima predstavljam skupštinu – preporuku, da se u svrhu poboljšanja ukupne demografske situacije, ali i očuvanja našeg zaposleničkog kadra, kao i privlačenje novih radnika nama potrebnih zanimanja provedu dolje navedene demografske mjere:

Zanima nas Tvoje mišljenje!