Aktualno

BLAGDANSKA DILEMA: NASILJE & KLIMA ili KLIMAkterij…

BLAGDANSKA DILEMA: NASILJE & KLIMA ili KLIMAkterij…

(ili: New Age ideologija ili rodna histerija…)?!

 

Piše: don Anđelko Kaćunko

 

Svetkovina Sv. Josipa također je DAN OČEVA pa svim očevima (tjelesnim i duhovnim) iskreno čestitam, ali također svim Josipima i Josipama upućujem imendanski pozdrav ter želim Božji blagoslov po zagovoru Svetoga Imenjaka! To je lijep i radostan početak… A sada ono što nije ugodno…

MUŠKARCI – SRAMITE SE! Akademici i svećenici, znanstvenici i bezveznjaci, sportaši i birtijaši, političari i novinari… – svi odreda… stid neka vas bude! Ispali ste glupi (i) nasilnici…! Umjesto da ste VI PRVI organizirali masovne prosvjede odnosno USTALI PROTIV svih oblika NASILJA – pretekle su vas ŽENE. I to na totalno bezvezan način i kontraproduktivan – u formi feminističke histerije.

Uz to, još su i ŠKOLSKA DJECA gurnuta u tešku MANIPULACIJU pod vidom borbe za zaštitu KLIME… – a da tzv. dječja ‘krivobraniteljica’ ni okom nije trepnula, a kamoli da se oglasila! Da čovjeku pamet stane – do koje mjere ide to ‘eko-ludilo’: totalno poremećene žene u svijetu i zaluđene poganskom religijom ‘zaštite okoliša’ odriču se čak i RAĐANJA DJECE radi zaštite atmosfere (i već mlade djevojke zavode tom budalaštinom), jer, kažu – ČOVJEK uništava prirodu ISPUŠTAJUĆI OTROVNE PLINOVE i tako uzrokuje “klimatske poremećaje”! Kao što su prije par godina navodni znanstvenici objavili da treba HITNO smanjiti broj KRAVA u svijetu – jer prdeći ispuštaju PLINOVE koji zagađuju atmosferu! Itd… itsl… – glupost na tupost… kao stvoreno za zatupljivanje glupih masa diljem svijeta, koje su već New Age ideologiju prihvatile kao religiju prema Majci Zemlji.

A gdje su tu pravi, HRABRI i pametni MUŠKARCI? Eno ih na stadionima – gledaju namještene utakmice! Eno ih u birtijama – žestoko i ‘dubokoumno’ raspravljaju o političkim pitanjima (o kojima, budimo iskreni, POJMA NEMAJU)! Umjesto da su upravo MUŠKARCI (taj pojam u korijenu ima MUŽ!) kao avangarda PRVI ustali PROTIV svih oblika NASILJA – štiteći najprije ŽENE i OBITELJ ter ujedno DJECU i ŠKOLU – oni su bili gdje su bili, neki pojma nemaju gdje su bili, neki su negdje nešto pijuckali a drugi su se čak i na prosvjedu šetuckali – ali s rukama (tj. s FIGAMA) u džepovima…! Dok su im djeca izvikavala nebulozne parole protiv “uništavanja atmosfere”… – kao da BOG nije sve unaprijed promišljeno stvorio i dopustio sve što se danas događa… itd.!

Na koncu, pitanje ženama-prosvjednicama i slabim muškarcima: ZAŠTO ne protestirate protiv NASILJA koje svakodnevno rigaju MEDIJI? Zašto šutite na proizvodnju i širenje nasilnih VIDEOIGRICA, agresivnih CRTIĆA, zabavne GLAZBE (s video spotovima koji su puni nasilja, magije i ‘nesvetog antitrojstva’ “seks-droga-rock”? I ZAŠTO se konačno ne usprotivite LIBERALNOM ODGOJU, od kojega napredne zemlje već odustaju, jer stvara razmažene i sebične AGRESIVCE? Itd… itsl…

Zbog toga, mnogi će muškarci kojima je svejedno što se događa, a možda i oni koji su ozbiljno zabrinuti i začuđeni takvim promašenim javnim kampanjama – znajući iz kojih “krugova” dolaze ideje za bučno reklamirane jalove prosvjede, dok NAROD UBRZANO IZUMIRE! – zlobno ili barem s blagom ironijom dobaciti da nije pr(a)vi problem KLIMA nego KLIMAKTERIJ!

A svi zajedno možemo moliti Sv. Josipa – kojega je Hrvatski Sabor 1687. proglasio za “posebnog zaštitnika Hrvatske – da nam izprosi čudo duhovne i moralne PREOBRAZBE ter zajedno s njime trebamo vapiti Gospodinu: ZAUSTAVI, Bože, (svako) NASILJE nad (že)NAMA!

Zanima nas Tvoje mišljenje!