Aktualno

HRVATSKO NADZEMLJE GOSTOVALO U TROGIRU

U katedralnoj župi sv. Lovre u Trogiru gostovali su mladi iz udruge Hrvatsko nadzemlje iz Splita i održali susret sa srednjoškolcima u vjeronaučnoj dvorani u subotu 18. ožujka. Izveli su nekoliko zanimljivih i poučnih skečeva na temu grijeha i ispovijedi, svetosti, o smislu života te održali kratke nagovore.

Trogirani su bili oduševljeni i pljeskom su nagradili njihov trud i višegodišnji rad. Hrvatsko Nadzemlje projekt je Ureda za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije koji su osmislili i pokrenuli sami mladi u ožujku 2010. godine želeći upotrijebiti sve svoje talente da bi na kreativan način širili Radosnu vijest.

Namijenjen je prvenstveno studentima i mladim radnicima, ali otvoren je i starijim srednjoškolcima te svima koji se osjećaju mladi. Sam naziv daje naslutiti razlog nastanka projekta koji želi biti reakcija na sve one negativnosti u našemu društvu o kojima svakodnevno slušamo.

Nadzemlje je tako reakcija na ono što jednim imenom možemo nazvati hrvatskim podzemljem te nastoji mladima na kreativan način ponuditi nešto pozitivno, podsjetiti ih na ljepotu dobra, poštenja i pravde, potaknuti ih da živeći te vrijednosti u svom životu mijenjaju naše društvo, a sve u duhu tradicionalnih vrijednosti Katoličke Crkve. Na kraju susreta, župnik i dekan don Vinko Sanader zahvalio je mladima i njihovom voditelju Mladenu Škari te čestitao 13. rođendan Nadzemlju i zaželio ustrajnost u radu za Boga, Crkvu i Hrvatsku dragu. (V. S.)