Aktualno

TUGA NA RABU – PREMINULE DVIJE BENEDIKTINKE

Uoči blagdana sv. Andrije, kome je posvećena crkva i samostan rapskih benediktinki, 29. studenoga preminula je s. Giuseppina Bacchia, u 84. godini života i 47. godini redovničkih zavjeta. Sprovodne obrede na gradskom groblju u Rabu predvodio je 1. prosinca krčki biskup Ivica Petanjak, OFMCap u zajedništvu sa svećenicima otoka Raba i drugim pristiglim svećenicima Krčke biskupije. Misa zadušnica služena je nakon ukopa u samostanskoj crkvi Sv. Andrije u Rabu.

Časna Marina i časna Giuseppina

Samo tjedan dana poslije preminula je na respiratoru, u ponedjeljak, 6. prosinca u KBC Rijeka, u 64. godini života, i časna majka Marina (Marija) Škunca, opatica benediktinskog samostana sv. Andrije u Rabu.

Dragim sestrama, Giuseppini i Marini, dobrim dušama koje će pamtiti Crkva u Hrvata, želimo da im Gospodin vrati ljubavlju za svu ljubav koju su iskazale prema bližnjima.

Vaš urednik se na dan sprovoda sestre Giuseppine, javio sestri Marini u riječkoj bolnici – riječju i slikom, a ona je odgovorila: „Tako sam zahvalna i plačem!“ U suzama i tuzi poslije smrti svoje prethodnice nenadano nas je napustila. Neka joj je laka zemlja Hrvatska koju je tako silno ljubila. Duboka kršćanska sućut rapskim benediktinkama, rodbini i prijateljima! Počivale u miru Božjem!

Zanima nas Tvoje mišljenje!