Aktualno

NOVI PREDSJEDNIK KONFUZNIJI OD GRETE THUNBERG: NI ‘SLUGA SLUGU’, PA NI ‘SLUŽIMO NARODU’, NEGO ‘IDEM TAMO GDJE JE SVE PO MOM!’

 

Ništa novo „pod suncem“, ali ipak – pljunuti na pozitivne običaje i praksu – malo je nepromišljeno. Slično kao ova djevojčica sa Sjevera u lice svjetskih znalaca i vladara. Svesti časni protokol inauguracije za novog hrvatskog Predsjednika na patetičnu komornu malograđanštinu koja naizgled istodobno hvata moralne vrhunce, jest ponajprije neodgovornost i najava nepoštivanja vlastitog naroda. Kao da se radi o novom idejno osmoziranom plemenu Jebusejca, koje ima zadaću sve mutiti i zamutiti, poniziti i omalovažiti.

Novi Predsjednik, nažalost, na nacionalnoj i životnoj uzbrdici nepromišljeno diže ručnu kočnicu – onako socijalistički, kozmopolitski i … dodajte sami svoju procjenu!

Bijeg u izolaciju, skrivanje od vlastitog naroda, pad u okrilje neke sumnjive estetike, je krajnje upitano. Ako se po jutru poznaje dan, a po inauguraciji Predsjednik, moglo bi nam se uskoro zamantati od ideja koje dolaze iz ideoloških bunkera i političkoga mraka.

Uglavnom, politički nepromišljeno i prema narodu nekorektno! Stoljećima se željno očekivala, a zadnjih desetljeća uobičajila ta plemenita i lijepa promocija na Trgu Sv. Marka, a onda neka novokomponirana „politička Greta“, sve poruši. Nije pošteno! Makar zbog turista, ako se ne cijeni vlastiti narod!

Hrvatskom Predsjedniku, od srca, razboritost i svako dobro, makar se on skrivao od vlastitog naroda, barem za potrebe liberalnih medija i novokomponirane farse.

Prvi potez, pa mućak! Šteta, prava šteta! Nažalost!

 

Foto:evarazdin.hr

Zanima nas Tvoje mišljenje!