Aktualno

DUHOVNA OBNOVA VODSTVA HKZ “MI” U DVORCU LUŽNICA

Godišnja duhovna obnova za vodstvo Hrvatskog katoličkog zbora MI održana je protekli vikend u samostanu-dvorcu Lužnica, odnosno duhovno obrazovnom centru sestara milosrdnica svetog Vinka Paulskog Marijin dvor. Obnovu je vodio fra Svetozar Kraljević, gvardijan samostana Hercegovačke franjevačke provincije u Zagrebu te dugogodišnji duhovnik u Međugorju i Sjedinjenim Američkim Državama.

Središnja razmišljanja duhovnog programa bila su kako unositi svjetlo u vlastiti život, život svoje obitelji te na poslu i društvu, važnost Riječi od koje je sve postalo i riječi koja je moćno oružje naše svakodnevice, potom važnost Kristova uskrsnuća u životu vjernika i sudbini čovječanstva. Posebice u suvremenim izazovima, kada se pokušava negirati sve Božansko i oslanjati isključivo na ljudske snage, koje su se toliko puta pokazale nemoćnima.

Vodeći se načelima Hrvatskog katoličkog zbora MI Bog, Crkva i domovina razgovaralo se i o stanju u društvu i ulozi vjernika u stvaranju bolje Hrvatske.

Budući da MI-ovci nastoje zajedno moliti i raditi te se rekreirati, u sklopu zajedničkog druženja sudionici obnove dali su maleni obol i nastojanjima sestara u uređenju njihova prekrasnog vrta, kojeg je jesen prekrila lišćem.

 

 

 

Zanima nas Tvoje mišljenje!