Aktualno

KNJIGA „KAKO SU RUŠILI TUĐMANA“ GLOBALNO DOSTUPNA NA ENGLESKOMU!

Knjiga „Kako su rušili Tuđmana“ autora Zdravka Gavrana, člana Poticajne skupine Pokret za hrvatsku budućnost, objavljena je ovih dana u prijevodu na engleski (HOW THEY TRIED TO DEPOSE TUĐMAN) na Amazonu:

https://www.amazon.com/HOW-THEY-TRIED-DEPOSE-TU%C4%90MAN-ebook/dp/B08T6FRTNK/ref=sr_1_1?dchild=1&keywords=zdravko+gavran&qid=1611247040&s=books&sr=1-1

Knjiga je time postala globalno dostupna za kupnju i u digitalnoj i u tiskanoj inačici. Planira se i postavljanje knjige na Lulu.

Zdravko Gavran bio je sudionik nastanka višestranačja i suradnik predsjednika Tuđmana u stvaranju Hrvatske demokratske zajednice 1989.-1990., u godinama 1992. i 1993. i Predsjednikov savjetnik za odnose s javnošću. Prvo izdanje objavljeno je u srpnju 1992.

Hrvatsko nebo objavilo je prošle godine na svojim stranicama tu istu knjigu na hrvatskomu u deset nastavaka:

https://hrvatskonebo.org/?s=KAKO+SU+RU%C5%A0ILI+TU%C4%90MANA+Zdravko+Gavran

Izdanje na engleskom jeziku prigoda je da se s ocjenama o političkim i ratnim zbivanjima koja su prethodila međunarodnom priznanju hrvatske države i prvim izborima u samostalnoj i demokratskoj Hrvatskoj te s ulogom predsjednika Tuđmana upozna širu zainteresiranu javnost u svijetu. Stoga bi bilo poželjno da i hrvatski iseljenici koji znaju engleski informiraju druge, kupe tu knjigu za sebe ili ju naruče kao dar rođacima i prijateljima koji ne znaju hrvatski jezik.

U promicanju istine o hrvatskoj povijesti u svijetu, o borbi Hrvata za slobodu i vlastitu državu, svaka je nova knjiga ili film na engleskom, španjolskom, njemačkom, francuskom i drugim jezicima vrlo vrijedan doprinos otkrivanju istine o nama i o drugima. Upravo to neprijateljima hrvatske državnosti ne odgovara.

Očekivati je i da će Hrvatski svjetski kongres, Hrvatska bratska zajednica te druge hrvatske organizacije i mediji djelatni u svijetu učiniti što mogu na popularizaciji i katalogizaciji ne samo ove knjige, nego i drugih takvih nakladničkih projekata, kojih srećom ima, iako ne dovoljno, zato što ustanove hrvatske države tomu posvećuju premalu brigu i u to planski ne ulažu sredstva i kapacitete kojima raspolažu.

I postavljanje ove knjige na Amazon zasluga je privatnih osoba, uz punu financijsku i logističku potporu udruge hrvatskih domoljuba iz Kanade, koja sustavno radi na promicanju istine o Hrvatskoj, a koja se zove Kanadsko hrvatsko akademsko društvo – Canadian Croatian Academic Society.

 

Zanima nas Tvoje mišljenje!