Aktualno

POTRESNI DOKUMENTARAC „KRVAVA BERBA GROŽĐA“ – 2. STUDENOGA U OROSLAVLJU – POGLEDAJTE!

Film će se prikazati u kino dvorani grada Oroslavja u petak, 2. studenog 2018., s početkom u 18 sati. Na projekciji nazoČiti će producent filma Antun Ivanković.

*****

 

Na Festivalu domoljubnog filma „Gordan Lederer“ u gradu Oroslavju prikazati će se potresni dokumentarni film “Krvava berba grožđa”, redatelja Silvija Mirošničenka.

Film prikazuje stravična događanja i zvjerske zločine velikosrpskog agresora nad Lovašanima, počinjene tijekom 1991. godine.

Svjedoci i žrtve zločina, kao i autentične arhivske snimke, donijele su prikaz neljudskih, zvjerskih zločina u obliku zlostavljanja, batinjanja, silovanja žena, ubijanja, mučenja, prisilnog rada, odnosno svega onoga čemu su lovaski Hrvati i drugi nesrbi bili izloženi tijekom okupacije od strane paravojnih srpskih postrojbi, tzv. JNA, i lokalnih izdajnika. Bijele trake na rukama Hrvata, tjeranje ljudi u minsko polje, ubojstva na ulicama, bacanje žrtava u zajedničku grobnicu.

Slike najtežih povreda ljudskog dostojanstva i ljudskih prava, ostavile su gledatelje nedavno u Zagrebu, Lovasu, Zadru, Splitu, Omišu, Osijeku, Vukovaru, Vinkovcima u suzama i izmiješanim emocijama, tuge, jada, ali i ljudskog ponosa na veliku žrtvu koju su podnijeli Lovašani. (L)

 

Zanima nas Tvoje mišljenje!