Aktualno

PAPA FRANJO: “NEKA KRALJICA MIRA OČUVA SVIJET OD LUDILA RATA!”

Papa potaknuo na molitvu i post za Ukrajinu

Tenkovi ruske vojske u pokrajini RostovTenkovi ruske vojske u pokrajini Rostov  (ANSA)
Neka Kraljica mira očuva svijet od ludila rata – zazvao je Papa na kraju opće audijencije te potaknuo, ponajviše vjernike, da prvi dan korizme posvete molitvi za Ukrajinu. Bog je Otac sviju nas, ne samo nekih, želi da budemo braća, a ne neprijatelji

Imam veliku bol u srcu zbog pogoršanja stanja u Ukrajini – rekao je papa Franjo nakon kateheze na općoj audijenciji. Prije pozdrava vjernicima talijanskoga govornog područja, uputio je apel za mir u kojemu je očita zabrinutost i žalost zbog, za sada negativnoga, ishoda međunarodnih pregovora. Unatoč diplomatskim naporima posljednjih tjedana – primijetio je – otvaraju se sve alarmantniji scenariji. Poput mene, mnogi ljudi u svijetu osjećaju tjeskobu i zabrinutost. Ponovno je mir sviju ugrožen jednostranim interesima.

Želio bih apelirati na one koji imaju političku odgovornost, da naprave ozbiljan ispit savjesti pred Bogom, koji je Bog mira, a ne rata, Otac sviju, a ne samo nekoga, koji želi da budemo braća, a ne neprijatelji. Molim sve uključene strane da se suzdrže od bilo kakvoga djelovanja koje uzrokuje još veću patnju stanovništva, destabilizirajući suživot među nacijama i diskreditirajući međunarodno pravo – rekao je Papa.

Molitva i post

Obraćajući se potom svima, vjernicima i onima koji ne vjeruju, Papa ih je sve potaknuo na molitvu i post. Isus nas je naučio da se na đavolsku bezumnost nasilja odgovara Božjim oružjem, molitvom i postom. Pozivam sve da 2. ožujka, Čistu srijedu, učinite Danom posta za mir. Posebno potičem vjernike da se toga dana intenzivno posvete molitvi i postu. Neka Kraljica mira očuva svijet od ratnoga ludila – rekao je Papa.

(Vatican News – aa)

Zanima nas Tvoje mišljenje!