Aktualno

DUHOVNIKOVA ČESTITKA: ALELUJA, ALELUJA – MIOVCI… I HRVATSKI RODE MOJ!

 

O Uskrsu 2022. samo jedno je sigurno: „Sve je u Božjoj ruci!“ Neka Bog „zakoči kotače egipatskih bornih kola!“.

Zlo koje izvire iz nevjere, krivo zaključuje, da je oružje ono što vlada svijetom i da donosi blagoslov – a tu nevoljnu logiku nameću brojni: na sjeveru i jugu, istoku i zapadu! O, kako boli, Onoga koji je razapet za mir… jer ovdje opet umjesto mira: oganj, osveta, odmazda…

Tko može mirno i slasno jesti kruh sa žitnica koje su zalivene krvlju? E, to – grijeh oholosti – može oprati samo Uskrsli Gospodin!

Bijaše i kod nas Bleiburg i Macelj, Široki Brijeg i Kupres, … Jasenovac i Jazovka, Ovčara i Huda Jama – jama Zla… neka Uskrsli to zaliječi i dade svima pokoj duši!

U Njemu je mir i nada: jučer, danas i sutra. U Njemu smo i MI – Crkva koja voli i moli, čini svoje „Za Boga i Hrvatsku dragu, za sve kapilare Mističnog Tijela Kristova – ma gdje bili!“. Raširiti srce poput Uskrslog Gospodina…to je naš Uskrs!

Pred Njim oborimo oči od srama i upitajmo se: što sve i krštenici mogu učiniti? Ne, nismo još povjerovali… Osvojimo – ovog Uskrsa 2022. – barem vlastito srce za istinu Uskrsnuća, koja je blaga rosa u dane duhovne suše i ljudske nevjere.

Čistoća duše neka bude naš način borbe – a to je ono što, poput desnog razbojnika, i nas vodi u Raj!

Radujmo se i kličimo: Aleluja, Aleluja – Rode i Narode moj!

Unatoč svijetu i smrti – Božja je zadnja!

Svima sretan i blagoslovljen Uskrs!

Vaš duhovnik

Vlč. Jozo Mario Tolj                                       Zagreb, o Uskrsu 2022.

Zanima nas Tvoje mišljenje!