Vijesti

ICC u bocama širi evanđelje po Sjevernoj Koreji

www.nedjelja.ba

O Sjevernoj Koreji se nema mnogo novoga kazati. Vjerojatno je riječ o najrestriktivnijoj zemlji na svijetu što se tiče mogućnosti širenja vjerskih sadržaja. Međutim, “International Christian Concern” (ICC) je pronašao način kako u Sjevernu Koreju poslati Radosnu vijest.

Kreativnost je prijeko potrebna kada se želi dosegnuti one ljude čija je matična država “posvećena” zabrani širenja vjerskog tiska i općenito informacija koje se tiču religije.

Budući da slanje i uvoz Biblija u tu zemlju nije bila opcija djelatnici ICC-a iz Južne Koreje su pronašli inovativan način. Naime, svaki mjesec se okupljaju na određenom mjestu te šalju stotine boca, napunjenih rižom i USB stikovima s evanđeljem, niz rijeku.

Pouzdano se zna, prema povratnim informacijama, da ih preuzimaju sjevernokorejski ribolovci, ali i obični ljudi na obalama rijeke.

Osim što se evanđelje tako dijeli s onima koji nisu upoznati s Isusom Kristom riža umnogome pomaže onim obiteljima koje pate zbog gladi i ekonomskog propadanja te loše vladine politike u vezi s pandemijom koronavirusa što je rezultiralo inflacijom i još većom izolacijom.

Usprkos uvrijeđenom mišljenju o “tehničkoj zaostalosti” Sjeverne Koreje ipak mnoge obitelji, posebice srednjeg staleža, imaju (starije) kompjutore te su USB-ovi našli svoju odredišnu publiku na ilegalnom tržištu.

Inače, prijašnje metode za slične akcije uključivale su balone, golubove pismonoše te improvizirane katapulte.

Ž.I., KT

Zanima nas Tvoje mišljenje!