Vijesti

HKZ „MI“ TROGIR: DOBROTVORNI KONCERT ZA MISIJE

Mješoviti katedralni zbor mladih

 

U katedralnoj župi sv. Lovre u Trogiru djeluje zajednica mladih HKZ MI.

Okupljeni oko župnika don Vinka, mladi su svojim radom i zalaganjem pokazali sebi i drugima da Bog ne poziva sposobne, već osposobljava pozvane te su uz njegovu podršku i potporu krenuli od onoga što imaju – ne čekajući bolja vremena, bolje okolnosti, ni veće mogućnosti.

Imajući na umu riječi sv. Augustina: „Čini što možeš i moli za ono što ne možeš pa će ti Bog dati da možeš“, okupili su se kako bi svoj svakodnevni život obogatili kršćanskim vrednotama pa tako unutar zajednice „MI“djeluje i misijska sekcija koja se djelatno zauzima za misije i pomoć misionarima na svim stranama svijeta, uz pomoć i podršku Nacionalne uprave Papinskih misijskih djela i Misijskog ureda Splitsko-makarske nadbiskupije..

Znajući da moleći za nekoga, nude najiskreniji oblik svoje ljubavi, u listopadu 2018. organizirali su misijski tjedan svakodnevno moleći misijsku krunicu i čitajući crtice iz života hrvatskog misionara sluge Božjega o. Ante Gabrića. Na mali Uskrs, u nedjelju 28. travnja 2019. u katedrali sv. Lovre su organizirali već treći humanitarni koncert „Pomognimo misije“ na kojemu se prikupilo 3.800,oo kuna. Prije samog koncerta don Vinko je pozdravio sve izvođače i nazočne vjernike među kojima i don Jakoslava Banića predstojnika Ureda za misije Splitsko-makarske nadbiskupije, don Ivana Terzu župnika s Kmana u Splitu, don Dražena Balića, don Juru Lovrinčevića, đakona  te pohvalio mlade na brizi za misije.

Na kocertu su sudjelovali: Stefan Kokoškov, tenor HNK iz Splita, Sanja Štrk iz Solina, VIS Gloria sa Kmana iz Splita te  VIS sv. Lovre i Katedralni zbor mladih iz Trogira. Program su vodili Dominik Petar Čavka, dopredsjednik miovaca i Daniela Radan, voditeljica misijske sekcije.

Potvrdivši onu: „Tko ne ljubi svoga brata koga vidi, ne može ljubiti Boga koga ne vidi“, trogirski miovci su i ove godine dokazali koliko su bitna mala djela koja se čine s puno ljubavi pokazavši i drugima da ako ih Gospodin poziva na nešto, trebaju krenuti odmah, a on će nadodati sve što je potrebno. Koncertu je nazočio veći broj vjernika koji su uživali u koncertu na kojemu su izvođene duhovne i domoljubne pjesme.

Tekst: Daniela Radan
Fotografije: Joško Herceg

VIS Gloria sa župnikom don Ivanom Terzom pred trogirskom katedralom uoči koncerta

 Stefan Kokoškov, tenor HNK iz Splita

Sanja Štrk

VIS Sv. Lovre – Trogir 

Članovi HKZ-a MI primaju priloge za misije i prodaju prigodne misijske materijale

Zanima nas Tvoje mišljenje!