Vijesti

Četvrta obljetnica HKZ-a MI u Trogiru

 TROGIR (IKA)

U nedjelju 26. svibnja trogirska zajednica mladih katolika „HKZ MI“ proslavila je četvrtu obljetnicu djelovanja. Misno slavlje u katedrali predvodio je predstojnik Ureda za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije dr. don Mihael Prović, uz koncelebraciju don Joze Marija Tolja, duhovnika MI-a iz Zagreba, i katedralnog župnika i duhovnika trogirskih miovaca don Vinka Sanadera.

Na misi i svečanoj skupštini poslije mise okupili su se uz trogirske miovce, i gosti: dopredsjednik središnjice MI-a iz Zagreba Mate Krajina, miovci iz Komina na čelu s predsjednikom Juricom Ćopom te miovci iz Solina, saborski zastupnik Ante Sanader, dožupan Luka Brčić, trogirski gradonačelnik Ante Bilić, zamjenik solinskoga gradonačelnika Ivica Rakušić, zapovjednik PP Trogir Marko Doljanin, članovi župnog vijeća i roditelji miovaca.

Na skupštini su pozdravne govore i čestitke uputili spomenuti gosti. Uime domaćina obratili su se don Vinko, predsjednica Maja Buble Buličić te novoizabrani predsjednik trogirskih miovaca Dominik Petar Čavka. U novo predsjedništvo na mandat od četiri godine, uz predsjednika, izabrani su: Daniela Radan, Nina Sunara, Lorena Gaube, Maja Sunara i Mate Bareta. Izabrani su i novi voditelji karitativne, misijske i molitveno-liturgijske sekcije. Trogirska miovska zajednica jedna je od 20 podružnica MI-a u Hrvatskoj, a ima 43 člana.

Program skupštine vodila je Josipa Šćurla, a na misi i skupštini pjevao je VIS sv. Lovre koji uspješno vode Vinko Buble i Višnja Marović.

 

Zanima nas Tvoje mišljenje!