MI I VJERA

ŠESTI DOBROTVORNI KONCERT ZA MISIJE U TROGIRU

Na Mali Uskrs, u nedjelju 7. travnja 2024., u katedrali sv. Lovre članovi Hrvatskog katoličkog zbora – zajednice MI iz Trogira, predvođeni misijskom sekcijom, organizirali su šesti humanitarni koncert Pomognimo misije.

Cilj koncerta je prikupiti novčanu pomoć za misije. A misijska područja su izložena mnogim nevoljama: glad, bolesti, nepismenost, izrabljivanje, nevjera… Međutim, velikodušnošću misionara i njihovih dobročinitelja, u koje spadamo i mi večeras, rastu u duhovnom i svakom drugom pogledu, a mi im na ovaj način želimo pomoći u njihovom radu – rekla je u uvodu Ružica Udovičić, voditeljica programa. Mladi su pripremili kolače te neke misijske materijale i knjige za koje su posjetitelji ostavljali svoje novčane priloge. Prikupljeni iznos od 550 eura, proslijeđen je Nacionalnom uredu papinskih misijskih djela u Zagrebu.

Na koncertu su sudjelovali VIS Znak pobjede iz Košuta, Ženska klapa Trpimirke iz Kaštel Gomilice, Vokalisti trogirske katedrale, Katedralni zbor mladih i solist – tenor Lovre Giljanović iz Splita. Koncert je završio pjesmom Kraljice neba raduj se koju su otpjevali svi sudionici koncerta. Koncertu je nazočio veći broj vjernika koji su uživali u izvođenju duhovnih i domoljubnih pjesama. Organizatori, zajednica mladih HKZ – MI, bili su zadovoljni jer su se još jednom uvjerili kako je dobro činiti dobro, a sve na slavu Božju i za spasenje duša. (V. S.)

  FOTO: Joško Herceg

Katedralni zbor mladih
Mladi su pripremili kolače i promidžbene materijale za misije
VIS Znak pobjede iz Košuta
Ženska klapa Trpimirke iz Kaštel Gomilice
Vokalisti trogirske katedrale
Lovre Giljanović, tenor

 

 

 

Zanima nas Tvoje mišljenje!