Mi i život

Dr. fra Mario Knezović: Pet milijuna pregleda – čestitamo!

Na “YouTubeu” pet milijuna pregleda propovijedi fra Marija Knezovića


 ČET, 05. RUJAN 2019. 10:32 www.nedjelja.ba

U poruci za 36. Svjetski dan sredstava društvene komunikacije papa Franjo poziva cijelu Crkvu da hrabro prijeđe prag novih medija. Jedan od onih koji aktivno koriste medije u evangelizacije je hercegovački franjevac dr. fra Marijo Knezović…

Papa Pio XII. je izrekao kako su mediji “divni Božji darovi”. Kad je to izgovarao nije bilo ni primisli o internetu ili YouTube kanalu.

Papa Pavao VI. je napominjao kako bi se Crkva pred Gospodinom trebala osjećati krivom ako ne bi koristila sredstva društvenoga priopćavanja za evangelizaciju.

U poruci za 36. Svjetski dan sredstava društvene komunikacije papa Franjo poziva cijelu Crkvu da hrabro prijeđe prag novih medija (interneta) i tako “izveze na pučinu”.

U tom smjeru idu i neki pastoralni djelatnici (svećenici) koji koriste sve načine kako bi Radosnu vijest donijeli čovjeku današnjice. Među njima je i hercegovački franjevac dr. fra Mario Knezović, župnik u Kočerinu.

Naime, osim što je pokretač i urednik stranice fratar.net, te ima stranicu na facebooku čiji je doseg objava obuhvaća do 150 000 posjetitelja, on posjeduje i YouTube kanal Agape RTV. Na tom kanalu su objavljene propovijedi, predavanja i duhovne emisije.

Taj je kanal gledalo i slušalo više od pet milijuna posjetitelja, a do sada ima 12 703 pretplatnika. Očito su ljudi željni duhovnih sadržaja i traže Boga i duhovne sadržaje. Stoga riječi Svetoga Oca “ne plašite se postati građani digitalnoga svijeta” hrabre na putu nove evangelizacije i služe kao poticaj veće angažiranosti svećenika u svijetu medija.

KT

Zanima nas Tvoje mišljenje!