EVERGREEN

FRA TOMISLAVOVO RUKOVANJE S DIETRICHOM BONHOEFFEROM

U vremenu u kojem se čini da vlada kaos mnogi znaju i svjedoče da nije sve tako crno. Europa je – kazuje i ova knjiga dom kršćanstva. Božja je zadnja! – odzvanja stoljećima. Tako je od Ignacija Antiohijskoga do Miroslava Bulešića, do hercegovačkih mučenika u Mostaru i na Širokom Brijegu.…

Imaju takvi Božji radosnici – detektore kršćanske ljepote i ljubavi – svoje glasnogovornike. Mnoštvo ih je diljem Europe i svijeta!

Među njima je i dr. fra Tomislav Pervan od Međugorja, koji poručuje da smo pozvani iz pepela i zaborava, podignuti svjedočanstva vjere – iz kojeg god šatora dolazili, Abrahamova ili Lotova. Polje je toliko široko – traži ljude široke kršćanske duše!

Fra Tomislav Pervan nizom knjiga o kršćanskim Velikanima: Dagu Hammarskjöldu, Ivani Orleanskoj, i novoj o Dietrichu Bonhoefferu želi armirati temelje vjere u našem ozemlju. Jednostavno, svojim izborom između kolone pobjednika i junaka poručuje da je kršćanstvo toliko duboko i široko – milina koju treba njegovati.

Najavljuje nam autor još knjigu o engleskom kardinalu Newmanu, pa će to Četveroknjižje darovati domicilnoj crkvi. A onda novo – drugo! – ČetveroknJižje, koliko Bog dade… svetosti ima…

Jasno je, Fra Tomislav evocirajući velikane vjere traži duhovni oganj u osobnoj duši, krijes u našim zajednicama.

Čestitamo na još jednoj knjizi.

Zanima nas Tvoje mišljenje!