Vjera

TAKO SE TO RADI – KARMEL BSI!

 

IZVRSTAN PREDLOŽAK ZA RAD S MLADIMA – VJERA, NADA I LJUBAV – CRKVENOST, DOMOLJUBLJE I ŠIROKOGRUDNOST! BRAVO ZA KARMEL BSI I 250 MLADIH U MEĐUGORJU! NEKA IH PRED GOSPODINOM I GOSPOM ZAGOVARA NJIHOVA UTEMELJITELJICA BL. MARIJA TEREZIJA OD SV. JOSIPA – ANNA MARIA TAUSCHER.
Potražite knjigu oca isusovca Szentmartonija o toj Blaženici . Njegovu knjigu “NAĆI SEBE TRAŽEĆI BOGA, vrijedi pročitati, promeditirati i za inspiraciju uzeti. http://karmelbsi.hr/utemeljiteljica/
XV. Karmelijada 2018. – Međugorje, Majčino selo od 6–8.10.2018.

Od 6–8.10.2018. u Međugorju, točnije u Majčinom selu održat će se 15. po redu nacionalni susret u duhu Karmela tzv. Karmelijada koja svake godine okuplja brojne mlade iz Hrvatske i BIH.

Ovogodišnje geslo bit će riječ „AMEN“. „Amen“ je hebrejska riječ koja se često koristi u Starom i Novom zavjetu. Najjednostavnije se može prevesti kao –„da“. Isus, na taj način, preko potvrdne riječi „amen“, traži od svojih sljedbenika potvrdu svojih učenja, te svoga božanskoga autoriteta. Često u svojoj molitvi odgovaramo iz navike sa “amen”, ne shvaćajući njegovo duboko značenje, a baš to značenje želimo produbiti na ovogodišnjoj Karmelijadi.

U programu će sudjelovati oko 250 mladih koji su se prijavili i pripremili, no pojedini dijelovi programa su otvoreni za sve stog ovim putem pozivamo osobito mlade iz Međugorja i okolice koji žele, mogu nam se pridružiti u nedjelju u 19. 30h iza večernje sv. Mise u dvorani Ivana Pavla II. u programu koji će biti protkan svjedočanstvima i pjesmom.

Očekujemo ove godine mlade koji će doći iz Splita (Kamen i Sirobuja), s otoka Krka (Punat), Bibinja (Zadra), Istre, Zagreba (Remete, Vrhovec, Strmec, Hrvatski Leskovac) i naravno tu su domaćini – mladi iz Gabela Polja.

Program započinje u subotu 6. 10. 2018. ručkom u Majčinom selu, a nakon okrepe slijedi predstavljanje i međusobno upoznavanje sudionika međusobno. Zatim slijedi odlazak na sv. Misu i klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu u crkvu sv. Jakova gdje se priključujemo hodočasnicima iz cijelog svijeta. Mladi će imati priliku za sakrament Pomirenja.

U nedjelju je planiran zajednički odlazak na Podbrdo i molitva krunice, kateheza, rad u grupi i sat tišine u vrtu sv. Franje. Poslijepodne slijedi odlazak na sv. Misu u 18 sati u crkvu sv. Jakova. Tu sv. Misu glazbeno animiraju mladi koji sudjeluju na Karmelijadi – glazbeni sastav Magnificat iz Bibinja i VIS Karmel iz Hrvatskog Leskovca. Nakon sv. Mise slijedi večer pjesme i svjedočanstva u dvorani Ivana Pavla II. i kao što je navedeno već ranije u tekstu – pozivamo sve koji se žele priključiti.

U nedjelju je planirana zajednička molitva križnog puta na Križevcu i sv. Misa tijekom koje će mladi primiti Škapular. Nakon sv. Mise objavit će se iduća lokacija održavanja Karmelijade, a s ručkom je planiran završetak susreta.

Od braće karmelićana tijekom čitave Karmelijade s nama će biti otac Branko Zebić i mladomisnik otac Tiho Radan koji će nas obogatiti svojim katehezama, propovijedima i raspoloživošću za razgovor i Ispovijed tijekom cijelog susreta.

 

Zanima nas Tvoje mišljenje!