Aktualno

UZ OBLJETNICU SMRTI – „KAKO JE LIJEP ČIST NARAŠTAJ“

  • U izdanju nakladne kuće Treći dan i Hrvatskog katoličkog zbora „MI“, pod naslovom „Što je kardinal poručio mladima“, tiskana je glasovita poslanica kardinala Franje Kuharića „Kako je lijep čist naraštaj“. Knjiga „Što je kardinal poručio mladima“ je zgodno pastoralno pomagalo, ali i prikladan dar prvopričesnicima i krizmanicima.
  • Narudžbe: hkzmiportal@gmail.com ili 098 9600917. Cijena 30 kn.

Povod za ponovno izdanje Poslanice je njezina aktualnost i nakon trideset pet godina. Knjiga „Što je kardinal poručio mladima“ bit će zgodno pastoralno pomagalo, ali i prikladan dar prvopričesnicima i krizmanicima, ističu izdavači.

U Predgovoru za knjigu prof. dr. Božo Skoko istaknuo je: „Poslanica ‘Kako je lijep čist naraštaj’ koju vam prigodno, uoči ovogodišnjeg Susreta hrvatske katoličke mladeži 2020. u Zagrebu, darujemo pod naslovom ‘Što je kardinal poručio mladima’, pokazuje njezinu aktualnost i za vrijeme u kojem živimo. Zašto kardinalove riječi odolijevaju zubu vremena i zašto nadilaze vrijeme u kojem je napisana? Zato što ih temelji na vječnom Kristovu učenju i govoru srca, koje se ne opterećuje vremenskim (ne)prilikama. Njegove riječi pokazuju kako istine kršćanske vjere nadilaze privremene režime, političke okolnosti i društvene izazove, a problemi mladih ostaju slični, kao i očekivanja od života. Pokazuju kako je jednako teško biti moralan i čestit. Izazovi mijenjaju imena i izvore, ali ostaju podjednako štetni. Kardinal Kuharić, koji se nalazi na stazi svetosti, danas hrvatsku mladež zagovara na Nebu, a njegove riječi zvone kao poticaj i opomena, kao riječ nade i ohrabrenja, ali i podsjetnik na to što je važno, a što prolazno, u kojim god vremenima živjeli.“

Zanima nas Tvoje mišljenje!