NAŠ IZBOR

PRIJATELJU I BRATU, POKOJ VJEČNI!

Milan Bandić (1955. – 2021.) – počasni član Hrvatskog katoličkog zbora MI

Otišao je onako kako je želio – kao zagrebački gradonačelnik, bez izgubljenih izbora tijekom dva desetljeća i izravno sa zagrebačkih ulica, ušavši u povijest kao najdugovječniji zagrebački gradonačelnik i definitivno politički fenomen.

Zagreb ćemo ubuduće promatrati kroz Bandićevu eru i vrijeme nakon njega. Ali teško da ćemo imati gradonačelnika koji se toliko davao za svoj grad i druge, ostavivši svoje zdravlje na zagrebačkom asfaltu i blatnjavima ulicama zagrebačkih kvartova, koje mnogi nisu ni smatrali dijelom metropole. Njegovo služenje najpotrebitijima i socijalna osjetljivost su bili njegova politička misija. Vodio se Bogoljubljem, čovjekoljubljem i domoljubljem. Podržavao je načela i vrijednosti HKZ MI i svesrdno pomagao naše projekte, kao i tolike druge katoličke udruge, ali i udruge drugih vjerskih zajednica.  Vjernici Grada Zagreba, bez obzira na religiju kojoj pripadaju, u njemu su imali istinskog prijatelja.

Pamtit ćemo ga po nevjerojatnoj energiji, otvorenosti i širini (nikad se nije osvećivao čak ni onima koji su mu činili zlo, a kamoli političkim suparnicima), jedinstvenom političkom i PR „nervu“ te stalnom pomicanju granica. Za njega nije bilo nemogućih projekata…

Kao i svi ostali u politici, griješio je, ali iza „bezgrešnih“ obično ne ostaju ostvarenja koja ćemo pamtiti… Počivao u miru Božjem!

*******

Pokojnom Milanu – Čovjeku i Gradonačelniku – legendi čovjekoljublja i radinosti, počasnom članu Hrvatskog katoličkog zbora “MI”, neka Gospodin daruje vječni mir.

Njegovoj obitelji izražavamo iskrenu kršćansku sućut!

Milan Bandić ostat će uklesan u hrvatsku i zagrebačku memoriju kao empatični katolik koji je svjedočio ljubav prema svima i za sve.

Neka mu je laka hrvatska zemlja! (L)

Zanima nas Tvoje mišljenje!