NAŠ IZBOR

NOVO IZDANJE POSLANICE „KAKO JE LIJEP ČIST NARAŠTAJ“

  • Ovih dana je, u izdanju nakladne kuće Treći dan i Hrvatskog katoličkog zbora „MI“, pod naslovom „Što je kardinal poručio mladima“, tiskana glasovita poslanica kardinala Franje Kuharića „Kako je lijep čist naraštaj“.

Povod za ponovno izdanje Poslanice je njezina aktualnost i nakon trideset pet godina, ali i zagrebački Susret hrvatske katoličke mladeži. Knjiga „Što je kardinal poručio mladima“ bit će zgodno pastoralno pomagalo, ali i prikladan dar prvopričesnicima i krizmanicima, ističu izdavači.

U Predgovoru za knjigu prof. dr. Božo Skoko istaknuo je: „Poslanica ‘Kako je lijep čist naraštaj’ koju vam prigodno, uoči ovogodišnjeg Susreta hrvatske katoličke mladeži 2020. u Zagrebu, darujemo pod naslovom ‘Što je kardinal poručio mladima’, pokazuje njezinu aktualnost i za vrijeme u kojem živimo. Zašto kardinalove riječi odolijevaju zubu vremena i zašto nadilaze vrijeme u kojem je napisana? Zato što ih temelji na vječnom Kristovu učenju i govoru srca, koje se ne opterećuje vremenskim (ne)prilikama. Njegove riječi pokazuju kako istine kršćanske vjere nadilaze privremene režime, političke okolnosti i društvene izazove, a problemi mladih ostaju slični, kao i očekivanja od života. Pokazuju kako je jednako teško biti moralan i čestit. Izazovi mijenjaju imena i izvore, ali ostaju podjednako štetni. Kardinal Kuharić, koji se nalazi na stazi svetosti, danas hrvatsku mladež zagovara na Nebu, a njegove riječi zvone kao poticaj i opomena, kao riječ nade i ohrabrenja, ali i podsjetnik na to što je važno, a što prolazno, u kojim god vremenima živjeli.“

Zanima nas Tvoje mišljenje!