Aktualno

SRETAN BOŽIĆ: NEKA NAŠE CRKVE BUDU PREPUNE…

«Dijete nam se rodilo, Sina dobismo!» (Iz 9,5) Ljubav i spasenje, radost i nada u Kristu Djetetu nam se očitova. On postade mir i nadahnuće naše. Ucijepio je se do kraja i potpuno u ljudsku povijest kao Sin Božji i Sin Čovječji. Dolazi od Boga, da navijesti Radost i da čovječanstvo neopozivo pozove na slobodu. Veličanstven je to primjer potpunog sebedarja i najčistijih perspektiva.

Utjelovljeni Isus, upečaćen neizbrisivo u savjesti, u ljude i u narode traje i jest. Njegovo otkupljenje trajno čini i izaziva promjene kroz vrijeme, kroz stoljeća. A promjena se odvija uvijek u slobodi i samo u okvirima ljubavi začete po Duhu Svetome. «On je savršena slika Boga nevidljivoga, prvorođenac svakoga stvorenja, jer je u njemu sve stvoreno…» (Kol 1, 15-16)

Ovoga Božića, kada čujemo na polnoćkama riječi iz poslanice Sv. Pavla Titu: «Božja se milost očitovala u svoj spasiteljskoj snazi za sve ljude» (Tit 2, 11) duboko naklonimo glave u molitvi, otvorimo se izvorima Božje milosti, da osnaženi dostojnije i časnije, i u ime Onoga, čije rođenje upravo slavimo, živimo bolje i razboritije. Neka svetkovanje Božića odjekuje na svim razinama našega života, osobito u našim obiteljima, župi i gradu. Prigoda je to da se iziđe iz začaranih krugova zavisti i mržnje, da se izmiri i ono, što je i koga je, po ljudsku gledajući, nemoguće izmiriti. Božić je dan očitovanja Božje milosti. Neka naše crkve budu prepune, okićeni domovi i trgovi, da svi u ozračju radosti i mira zapjevamo iz dna duše: «Slava Bogu na visini i mir ljudima dobre volje!» (Lk 2, 14)

«Dijete nam se rodilo, Sina dobismo; On je Mir naš!» Neka novo svjetlo obasja naše duše i neka novi smisao Života prostruji našim bićem, jer od Božića sve postaje bolje, ljepše i plemenitije.

 

Čestit Božić i blagoslovljenu  novu 2019. godinu želi Vam

 

Uredništvo „MIportala“

 

Zanima nas Tvoje mišljenje!