Aktualno

MILAN BANDIĆ: TAKO SE I DANAS “KALI ČELIK” – BRAVO!

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/bandic-najavio-nova-ugledna-iznenadenja-u-svom-klubu-i-novi-zahtjev-za-vladu-zeli-da-status-majke-odgojiteljice-bude-priznat-u-cijeloj-hrvatskoj/8198063/

Naš komentar: Tako se i danas kali čelik! Bravo!

*******

PLANOVI ZG GRADONAČELNIKA

BANDIĆ NAJAVIO ‘NOVA UGLEDNA IZNENAĐENJA’ U SVOM KLUBU I NOVI ZAHTJEV ZA VLADU

Želi da status majke odgojiteljice bude priznat u cijeloj Hrvatskoj

AUTOR: 

      • Jutarnji.hr

OBJAVLJENO: 

  • 19.12.2018. u 19:53

Zagreb, 131218. Ulica sv. Cirila i Metoda, Stara gradska vjecnica. 18. sjednica Gradske skupstine na kojoj se raspravlja o prijedlogu gradskog proracuna za iducu godinu. Na fotografiji: Milan Bandic napustio sjednicu Gradske skupstine uoci glasovanja o proracunu. Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Damjan Tadić / CROPIX

Zagrebački gradonačelnik najavio je novinarima idući prijedlog koji će uputiti Vladi. Nakon što mu je prošao prijedlog o besplatnim udžbenicima, Milan Bandić očekuje da status majke odgojiteljice bude priznat u cijeloj Hrvatskoj, piše Dnevnik.hr.

– Nama je trebalo 12 godina u Zagrebu da obrnemo trend više rođenih nego umrlih i sada to godinu i pol demonstriramo. Ako u Hrvatskoj to krenemo od iduće godine, a vjerujem da hoćemo, jer ću sve svoje saborske snage i snagu u Saboru iskoristiti da u tome uspijemo, trebat će nam 8 do 10 godina da taj trend obrnemo. Svaki živi organizam, pa i država, počiva na tri stupa. To su ljudi, to je demografija, obrazovanje, rad i zapošljavanje – rekao je.

Nezaposlene Zagrepčanke koje su dosad zatražile status majki odgojiteljica, ostvaruju iznos od 65 posto prosječne bruto plaće u gospodarstvu Grada Zagreba.

Odgovorio je i na upit novinara hoće li tražiti rekonstrukciju Vlade s obzirom na to da njegov saborski klub sada ima već 12 zastupnika.

– Stranka rada i solidarnosti inizistirat će na projektima, a ne foteljama – rekao je za HRT i najavio još prelazaka u svoj klub:

– Znate li zašto ja nisam govorio o broju šesnaest? Pa nemojte me podcjenjivati, bit će toga i puno više. Mogu vam najaviti i prije Nove godine i poslije Nove godine bit će još uglednih iznenađenja na tom tragu. Mi nikoga nećemo odbiti i nikoga ne snubimo, za nikime ne trčimo, ali zajedno smo jači.

Zanima nas Tvoje mišljenje!