Aktualno

HDZ-ov MINISTAR KAO POLITIČKI HERBICID – MORALNI HIGIJENIČAR?

Je li (nekoć!) časni HDZ predstavlja ovaj gospodin ministar? Mnogi su glasovali za HDZ, ali sigurno ne za ovakve primjere lažljivog političkog nadmetanja – jer to je tortura a ne demokracija? …

Bože nam prosti! Sramota! Ima među tim referendumima svašta, ali na vrh piramide isplivala je tzv. državna laž i zločestoća! Spretna politika ali istodobno je to “prinošenje tamjana” pred nekoliko bogova, ali sve to od krštenih duša koje se možda nedjeljom i pričešćuju – ali tako daleko nije uljudno analizirati – jer tko zna zbog čega netko plače, čime je ucjenjen, zbog čega se smije ili neodgovorno potpisuje dokumente o sudbini naroda! Ipak, neće ići… Ne može se graditi na laži i manipulacijama. Sinoć guštaju perjanice ljevice hvaleći hadezeovskog ministra i rugajući se časnim predstavnicima referendumskih inicijativa? O tempora, o mores! Ružno, da ružnije ne može biti. To je svjetski fenomen i poruka da svi vjetrovi izlaze iz istog  idejnog mjesta.

Jasno je, valjda i slijepcima, da u centrima moći postoje inkubatori u kojima se školuju predani “mladi  katolici” kao maskirani „apostoli“ nevjere. Možda im savjete daju i neki uvaženiji duhovnici i teolozi. Unatoč temeljnoj zabludi, realno je očekivati da će svoje novo (ne)vjerovanje i u budućnosti inteligentno obrazlagati i javno pozicionirati. Hoće li nas stići sudbina da neki novi duhovni janjičari među nama budu naše zvijezde – za koje bezupitno glasujemo i kojima se ljube ruke radi kore kruha? Kakva titula će se uskoro dati onima koji rade o glavi naše vjere i identiteta: Presvijetli, presvetli, lučonoša, naše oči, naši higijeničari…da, da HIGIJENIČARI!

Tko može organizirano odgovoriti? Možda nitko ili ovi unaprijed spomenuti lako će napraviti duhovnu i intelektualnu komediju s jasnim zaključkom , jasnijim do genijalne poruke srpskog Petra Kočića – “Jazavac pred sudom”. Tko se buni ostaje budala (bez kruha i bez para), a svijetom vlada presvijetla gospoda koja  za šaku škuda kupuje, kao na tržnici, samo ono što generira njihove smjernice.

“Crkva ništa nema s referendumom”, tako je, otprilike, zvučalo u travnju i svibnju.

A sada: Što se sijalo to se i žanje!

Ovo je više od sramote! Neka se srame svi pravosudni i politički akteri a posebno oni koji se pozivaju na vjeru i Crkvu, a bezočno lažu… Po pitanju zločina u Vukovaru kasne tri desetljeća! Ulizujte im se, jer pred njima je budućnost. Pokazali su što sve mogu. Za tjedan dana narod će možda zaboraviti, ali sramotna laž će uzeti svoj danak. Dno dna! 

“Ničija svijeća nije gorjela do zore…”, poručuje narod. Dosta više poniženja i proklete laži! Ipak, narod, a i autor ove lamentacije, je naivan, jer će možda ova tzv. hadezovsko/ezdepeovsko/haenesovska  gorjeti još nekoliko desetljeća.

Ipak, ne smijemo dopustiti da nas otjeraju u Irsku i Bavarsku. Rađe ćemo otići na Velebit ili negdje preko Dinare do Busovače i Blidinja, jer i suze će nam biti od vode koja je darovana našoj Domovini.

 

Druge analize neka naprave i voditelji i koordinatori tzv. Inicijativa…nije narod baš tako blesav! (L)

 

3 komentara

  1. Jedan od razloga za eliminaciju potpisa je njegova nečitljivost. Može li to biti razlog poništenja, ako uz to stoji OIB. Mnogi se i u drugim situacijama nečitko potpisuju, pa vjerojatno čak i na osobnoj iskaznici. Molio bih stručnjake iz područja prava da komentiraju moju primjedbu!

  2. Zanimalo bi me što je to Kuščević u životu napravio da je mogao postati ministar i to svestrani ministar? Najprije graditeljstva, a sada uprave! Ono što ne mogu shvatiti je činjenica da unutar HDZ-a nema samokritičnosti, a sve sami katolici i demokršćani. Nevjerojatno je da nitko nije reagirao zbog tolikih poništenja potpisa. Toliki broj je nemoguće lažirati. Ako sam dobro shvatio, Kuščević je poništio 40 tisuća potpisa? A da je poništio 39, 5 tisuća potpisa sve bi bilo OK. Nevjerojatno je kako ljudi u HDZ-u šute!

Zanima nas Tvoje mišljenje!