NA ISTOM VALU

ŽIVJELI SU SRETNO DOK IH GLAD NIJE RASTAVILA!

Uživao je mačak dok mu je odgovaralo društvo. Živjeli su tako u tom skrovitom mjestu još nekoliko tjedana sretni i zadovoljni sve dok ih glad nije rastavila

*****

Jednoga dana pustila sam svoju kućnu ljubimicu, papigu Aru iz kaveza da se malo letom razgiba po stanu. Ona je radosno lepršala krilima i neizmjerno uživala. Trčala sam za njom oponašajući lepet njezinih krila. Mama je upozoravala da provjerim jesu li zatvoreni prozori i vrata, inače papiga može pobjeći. Sve sam provjerila i nastavila igru trčeći za papigom.

Iznenada moj stariji brat banuo je na vrata i naglo ih otvorio. I znate što se dogodilo… Papiga je za djelić sekunde odlepršala vani. Trčala sam za njom dozivajući je da se vrati, ali ona me nije htjela čuti. Odletjela je preko ulice u zapušteno gradilište i jednu napuštenu kuću. Sa strahom sam pošla tamo. Pošla je i mama… ali je nismo našli. Provjeravala sam opet ujutro, ali je nije bilo. Plakala sam danima, a onda saznala njezinu sudbinu. U napuštenoj kući prepunoj miševa živio je stari mačak Yang, koji je obilovao u hrani i stalno bio sit. On se razveselio svojoj gošći i nije je pojeo. Uživao je dok mu je odgovaralo društvo. Živjeli su tako u tom skrovitom mjestu još nekoliko tjedana sretni i zadovoljni sve dok ih glad nije rastavila.  (Josipa K.,9. godina)

Zanima nas Tvoje mišljenje!